Populaire zoekopdrachten

galaxy a71 galaxy a51 update software
Overzicht Mobiel

Handige nieuwe functies voor Samsung Galaxy A51 en A71

10-09-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-09-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De Galaxy A-lijn van Samsung is erg populair. Deze telefoons zitten qua prijs onder de Galaxy S-serie, maar delen een paar van de voordelen van de exclusievere Galaxy S-lijn. Zoals een ontwerp met dunne schermranden, goede camera’s en genoeg opslaggeheugen. De Samsung Galaxy A51 en Galaxy A71 zijn twee van de populairste Samsung-telefoons en voor deze toestellen is nu een mooie software-update beschikbaar. Ze krijgen daarmee een paar van de functies die het topmodel, de Galaxy S20, ook heeft. Deze zetten we voor je op een rij.

Altijd het perfecte plaatje met Single Take

De Samsung Galaxy A71 en A51 hebben allebei vier goede camera’s aan de achterkant. Ideaal om in elke situatie een goede foto te maken. Met de nieuwe software-update van Samsung krijgt de camera-app de Single Take-functie die de Galaxy S20 ook heeft. Deze functie helpt je alle pluspunten van de camera te benutten.

Met Single Take maak je een foto met alle beschikbare camera’s. Je kunt tot tien seconden aan opnames maken. Vervolgens kun je kiezen welk resultaat je gebruikt. Wordt het een foto die je met de ultragroothoeklens maakte? Een video met het boomerang-effect? Of toch de foto die je met de hoofdcamera schoot? Geen dillema’s meer vooraf, maar keuze achteraf.

Meer camera-instellingen

Met de software-update brengt Samsung ook Pro Mode-instellingen van de Galaxy S20 naar de Galaxy A51 en A71. Je kunt nu foto’s handmatig scherpstellen en de sluitertijd veranderen. Ideaal als je wat meer wegwijs bent in de wereld van fotografie en graag extra instellingen tot je beschikking hebt.

samsung galaxy a51 galaxy a71 software update

Makkelijker foto’s, video’s en muziek delen

Snel een foto delen met vrienden zonder dat-ie wordt verkleind door WhatsApp? Een andere Galaxy S20-functie die de twee telefoons dankzij de software-update krijgen is Quick Share en Music Share. Met Quick Share deel je makkelijk foto’s en video’s via Bluetooth. Music Share is handig als je muziek wilt afspelen op de Bluetooth-speaker waarmee de telefoon van je vriend is verbonden. De ene telefoon geeft de muziek door aan de telefoon die met de speaker is verbonden. Geen gedoe met de Bluetooth-verbinding verbreken tussen de speaker en de andere telefoon. Wel zo handig.

Laat je Galaxy A51 of Galaxy A71 het werk doen

Stel: ’s ochtends lees je via een app altijd het nieuws, ’s middags kijk je in je pauze YouTube-video’s en ’s avonds speel je op je telefoon een spelletje. Iedereen heeft zijn eigen gewoontes met zijn telefoon. De Galaxy A71 en Galaxy A51 zijn slim genoeg om dat door te hebben. Dankzij de update hebben ze nu ook de software om je daarbij te helpen. Zodra je typt in de zoekbalk van de lijst met geïnstalleerde apps, tonen de telefoons je nu de apps die je meestal gebruikt op dat tijdstip. Scheelt zoeken en de gevonden app staat meteen voor je in de startblokken. Zo zijn de telefoons nóg iets fijner in gebruik.

Software-update Galaxy A51 en Galaxy A71 installeren

De software-update die Samsung voor de Galaxy A51 en Galaxy A71 heeft, staat nu klaar. Zo installeer je ‘m:

  • Open het instellingenmenu van je Samsung.
  • Druk op Software-update.
  • Druk op Downloaden en installeren.
  • Je telefoon downloadt nu de software-update. Hij installeert deze daarna.
  • Je kunt met Installatie plannen ook instellen dat je telefoon de update ’s nachts installeert.
  • Zo geniet je de volgende ochtend direct van de nieuwe mogelijkheden van je Samsung Galaxy A51 of A71!
Deel dit artikel