Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

SolidEnergy wil accu van je smartphone twee keer zo lang mee laten gaan

23-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
23-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

De batterijen in onze smartphones gaan vanaf volgend jaar twee keer zo lang mee. Tenminste, als het aan SolidEnergy Systems ligt. Dat bedrijf heeft een batterij ontwikkeld die naar eigen zeggen twee keer zo efficiënt is. Dat houdt in dat ze met dezelfde grootte twee keer zo lang mee kunnen gaan.

Het bedrijf wil zijn batterijen volgend jaar op de markt gaan brengen in smartphones en wearables. Een jaar later moeten ook elektrische auto’s aan de beurt zijn. Een lege telefoon is vaak vervelend, maar de schade valt daarmee enigszins te overzien. Met een elektrische auto met een lege accu langs de weg komen te staan is toch net wat vervelender. Nog dit jaar moeten drones als eerste gebruik gaan maken van de batterijen.

MIT

MIT News schrijft dat de capaciteit van de batterijen sterker is omdat het bedrijf gebruik maakt van metaalfolie in plaats van grafiet. Daardoor kan de accu meer ionen vasthouden en daardoor meer energie opslaan op dezelfde grootte.

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) gaf na een wedstrijd al 100.000 dollar aan SolidEnergy om de accu te ontwikkelen. Of de accu’s vanaf komend jaar inderdaad in onze smartphones te vinden zijn hangt er vanaf of SolidEnergy zijn product weet te verkopen aan fabrikanten zoals Apple en Samsung.

Deel dit artikel