Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

SOLIDshot helpt basketballers om het perfecte schot te nemen

22-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
22-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Wearables worden tegenwoordig volop gebruikt in de sport, zeker op het hoogste niveau. Met bijvoorbeeld fitnesstrackers en hartslagmeters wordt de conditie van sporters bijgehouden, maar daarnaast wordt er ook steeds meer technologie gebruikt die heel specifiek is voor een bepaalde sport. Zo wordt bij het honkbal in de VS gebruikgemaakt van een speciale mouw vol sensoren om informatie te verzamelen over hoe een speler slaat. En ook voor het basketbal is er nu zoiets ontwikkeld: SOLIDshot helpt basketballers om hun schottechniek te verbeteren. Daarover schrijft PSFK.

Spelers schuiven de mouw vol met sensoren om hun arm en kunnen vervolgens gewoon spelen. Zodra ze proberen te schieten, herkent de SOLIDshot deze beweging. Het apparaat meet vervolgens hoe de bovenarm en schouders bewegen via een sensor op de biceps. Ook de positie van de onderarm ten opzichte van de bovenarm wordt nauwkeurig vastgelegd via een tracker op de elleboog. Tot slot zit er ook nog een sensor op de hand om te zien hoe je de bal daadwerkelijk loslaat.

Op basis van alle data die de sensoren verzamelen geeft de SOLIDshot informatie over wat er beter kan. Bij de ene speler zal hij zijn bovenarm net anders moeten houden, de andere kan juist dingen verbeteren in hoe hij de bal uiteindelijk loslaat met zijn hand. Het apparaat geeft realtime feedback via audio en in de bijbehorende app wordt grafisch precies uitgelegd hoe een speler schiet en hoe dat anders kan.

Voor professionele basketballers die denken hun schottechniek te kunnen verbeteren is dit een uitkomst. Een trainer kan namelijk nooit zo gedetailleerd zien wat er beter kan, zonder technische hulpmiddelen. Voor amateurspelers is de SOLIDshot misschien minder geschikt, vanwege het prijskaartje. De mouw met sensoren kost namelijk 499 dollar, omgerekend bijna 450 euro.

Deel dit artikel