Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Sony lanceert PlayStation VR op 13 oktober

15-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Sony heeft aangekondigd dat PlayStation VR op 13 oktober gelanceerd wordt. Dan kun je dus aan de slag met de eerste virtual reality-games voor de PlayStation 4.

De Japanners hebben beloofd dat er voor het einde van het jaar vijftig games beschikbaar zijn om in VR te spelen. Het gaat onder andere om Resident Evil 7, Final Fantasy XV, Batman Arkham VR en Star Wars Battlefront X-Wing, dus je hoeft er niet bang voor te zijn dat je afgescheept wordt met b-titels.

Met de introductie van PlayStation VR lijkt virtual reality ook bij consolegebruikers definitief door te breken. Xbox One-gamers konden al gebruik maken van de Oculus Rift, terwijl Sony dus zelf aan de slag is gegaan met een VR-headset. Amerikanen kunnen ‘m voor 399 dollar aanschaffen, maar de Europese verkoopprijs is helaas nog niet bekend.

Wil je de VR-ervaring nog realistischer maken, dan kun je een camera of de PS VR Aim. Dit is een VR-geweer vol sensoren, zodat je er behoorlijk precies op los kunt knallen in actiegames. Farpoint is de eerste game die de Aim zal ondersteunen.

vrgun

Sony is marktleider op de consolemarkt en heeft sinds 2013 al 40 miljoen PS4’s verkocht. Daarmee is PlayStation VR in potentie interessanter dan de Oculus Rift, waarvoor je een behoorlijk krachtige PC of Xbox One nodig hebt.

Deel dit artikel