T-Mobile blog Founders blog
sony xperia 5 ii review
Overzicht Mobiel

Sony Xperia 5 II-reviews: dit zeggen experts

11-11-2020 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-11-2020 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Even voorstellen: de Sony Xperia 5 II is een van de toptelefoons van de Japanse fabrikant. Hij is te koop met abonnement bij T-Mobile en barst van de mooie mogelijkheden. Is de telefoon zijn geld waard? Wat zijn de voordelen van de smartphone? En voor welke gebruikers is de Xperia 5 II de beste keuze? In dit overzicht van Sony Xperia 5 II-reviews zochten we voor je uit wat onafhankelijke Tech-experts van de telefoon vinden.

Sony Xperia 5 II-review: ‘Heeft veel te bieden wat concurrentie niet (meer) biedt’

AndroidPlanet is fan van de Sony Xperia 5 II, blijkt uit de conclusie van de review van de site over de telefoon. “De Xperia 5 II bewijst dat het bedrijf mee kan doen met de top”, schrijft de site over Sony. “Het toestel is compleet qua hardware, software en features en heeft veel te bieden wat de concurrentie niet (meer) biedt.”

Daarmee doelt de website onder andere op het feit dat de Sony Xperia 5 II ‘gewoon’ een ingang voor de koptelefoon heeft. Daarnaast heeft de telefoon een ledlampje dat gaat knipperen als je meldingen ontvangt.

“De compleetheid van het toestel is een van dé redenen om nu al te kiezen voor de Xperia 5 II”, vervolgt de site. “In december kiezen alle redacteuren hun favoriete toestel van het afgelopen jaar, en het kan best eens zijn dat dit toestel daar een plaatsje verovert.”

sony xperia 5 ii review overzicht

Sony Xperia 5 II-review van de camera

Op veel telefoons van Sony is de camera vaak het spektakelstuk. Geen verrassing, want de fabrikant is een van de grootste en beste cameraproducenten ter wereld. Sony-telefoons maken daarom vaak foto’s als de beste. Het Engelstalige Photography Blog stelde de camera van de telefoon flink op de proef en is erg te spreken over de kwaliteit van de foto’s.

“De Xperia 5 II maakt uitstekende foto’s. En het mooie is: deze foto’s van hoge kwaliteit maakt de telefoon zonder dat je als gebruiker hiervoor veel moeite hoeft te doen (met betrekking tot instellingen en rekening houden met de omstandigheden, red.)”, schrijft de site. “Kleuren zijn levendig en pittig en de verzadiging is precies goed. Voor mensen die de normale foto-modus gebruiken is dit al voldoende om mooie foto’s te maken. Maar het is mooi dat je met de Pro-modus nog meer de controle kunt nemen.”

Het blog spreekt vol bewondering over de uitgebreide instellingsmogelijkheden van de camera. “Linksonder in de camera-app staat het woord ‘Mode’. Druk je daarop, dan krijg je allerlei modi om foto’s te maken. Voor de enthousiaste fotograaf is ‘Photo Pro’ waarschijnlijk het interessantst. Hiermee krijg je veel controle over de camera-instellingen. Het heeft veel weg van het instellingenmenu van echte Sony-camera’s, dus misschien komt je dit allemaal bekend voor. De helft van het scherm wordt nu ingenomen door beschikbare instellingen. Je kunt allerlei instellingen aanpassen, zoals automatische autofocus, ISO, witbalans, flits, mogelijkheid om in RAW foto’s te maken en ratio.”

“Al met al is de Sony Xperia 5 II een geweldige keuze als je een ideale alleskunner als nieuwe telefoon zoekt”, vervolgt de site. “Het kleinere formaat en de lagere prijs van de Xperia 5 II (tegenover de duurste iPhones en Samsung-telefoons, red.) maken het een geweldige keuze die we niet genoeg kunnen aanraden.”

‘Soepele schermweergave en verfijnd ontwerp’

Ook TechRadar is positief over de telefoon in zijn Sony Xperia 5 II-review. “De Xperia 5 II is een stuk kleiner dan de Xperia 1 II. Het bevat hetzelfde scherm van 21:0, terwijl het slechts 6.1 inch groot is (in vergelijking met het 6.5-inch scherm van de Xperia 1 II)”, aldus de site. “Het kleinere formaat is voelbaar vanaf het moment dat je de telefoon oppakt, maar het ligt opvallend prettig in één hand voor een telefoon met 6.1-inch scherm.”

21:9 is een breedbeeld schermverhouding waarbij je tijdens het streamen geen last hebt van donkere randen boven en onder het beeld. Maar het heeft nog een voordeel, aldus TechRadar. “Dit is het trucje waarmee Sony het voor elkaar krijgt om het toestel prettig in de hand te laten voelen, terwijl het nog steeds een redelijk groot scherm heeft. Het maakt de telefoon smaller dan de meeste toestellen.”

Een ander voordeel is de hoge verversingssnelheid van 120 Hz. “Dit maakt een soepelere ervaring mogelijk als je bijvoorbeeld door je social media-feed scrolt. Als je alles wat je goed vond aan de Xperia 1 II wilt terugzien in een kleiner jasje, is dit de telefoon voor jou.”

Specificaties Sony Xperia 5 II op een rij

Na dit overzicht van Sony Xperia 5 II-reviews alle details weten van de telefoon? Hieronder staan de belangrijkste specificaties op een rij.

Sony Xperia 5 II specificaties
Afmetingen 158 x 68 x 8 millimeter
Gewicht 163 gram
Bouw Glazen voor- en achterkant, aluminium frame
Waterdicht IP68: 30 minuten tot 1.5 meter diepte
Schermformaat 6.1 inch
Schermresolutie Full HD+: 2520 x 1080 pixels
Schermtype OLED
Verversingssnelheid scherm 120 Hz
Processor Snapdragon 865: octacore (1x 2.84 GHz, 3x 2.42 GHz en 4x 1.8 GHz)
Werkgeheugen 8GB
Opslaggeheugen 128GB
Geheugen uitbreidbaar Ja
Batterijcapaciteit 4000 mAh
Snelladen Ja: 50% in 30 minuten
Camera 3x 12 megapixel (groothoek, ultragroothoek en telelens met 3x optische zoom)
Selfiecamera 8 megapixel
Besturingssysteem Android 10 (update naar Android 11 in ontwikkeling)

Sony Xperia 5 II kopen

De compacte Sony Xperia 5 II is nu te koop met abonnement bij T-Mobile. In hun Sony Xperia 5 II-reviews zijn de onafhankelijke experts het erover eens: dit is een van de fijnste compacte telefoons die je kunt kopen, met ook nog eens krachtige hardware, een groot scherm en prima camera’s. Sla jij ook je slag?

Deel dit artikel