T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Bedien je muziek met je stem met de Hurricane

21-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Er zijn steeds meer techbedrijven en electronicafabrikanten die de mogelijkheid introduceren om je muziek thuis te bedienen met je stem. Gisteren schreven we daar al over. En dat het een ontwikkeling is die razendsnel gaat wordt bewezen door het feit dat er alweer een nieuw bedrijf is dat een speaker met ingebouwde spraakassistent aanbiedt: SoundHound.

De kans is groot dat je nog nooit van SoundHound hebt gehoord. Het bedrijf is begonnen als concurrent van Shazam; het was een app waarmee je muziek kon herkennen. De afgelopen jaren is de dienst uitgebouwd tot een (Engelstalige) spraakassistent, Hound, waar je allerlei vragen aan kunt stellen en opdrachten aan kunt geven. En nu krijgt die dienst eigen speaker, net als Google en Amazon hebben.

Hurricane heet de speaker en hij wordt geproduceerd door het bedrijf Boombotix. Door in de ruimte waar de speaker staat ‘OK Hound’ te zeggen, kun je een vraag stellen of opdracht geven, bijvoorbeeld om je favoriete muziek af te spelen. Dat werkt onder meer via Spotify.

De speaker is nog niet in de winkel te koop. In eerste instantie wordt er geld op gehaald via crowdfundingplatform Kickstarter. Dat kost je 199 dollar (omgerekend 183 euro). In december wordt hij verstuurd, maar houdt er wel rekening mee dat de spraakassistent alleen Engels spreekt en ook niet samenwerkt met Nederlandse diensten. Hopelijk wordt dat in de toekomst toegevoegd.

Deel dit artikel