Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Het speelgoed van Koski combineert de fysieke en digitale wereld

13-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Onze kinderen groeien op in een wereld vol schermen. Het is logisch dat speelgoed zich daarmee ook is gaan verplaatsen. Zo lijken kinderen het spelen met virtuele blokken in Minecraft te verkiezen boven Lego. Dat is op zich natuurlijk geen probleem, maar wellicht zou je wensen dat je kind wat meer met de echte wereld doet. Het bouwspel Koski biedt precies dat, maar het spel zal de jeugd ongetwijfeld ook aanspreken door de koppeling met een tablet.

Koski is het afstudeerproject van Václav Mlynář, een student productontwerp aan het Royal College of Art, schrijft het magazine Dezeen. In het spel worden de fysieke en digitale wereld met elkaar verweven. De camera van een tablet registreert de echte wereld en voegt daar een digitale laag aan toe. Op die manier kunnen kinderen creatief aan de slag met fysieke objecten en vervolgens genieten van de digitale laag die op de tablet te zien is. Het doel is om een blauw poppetje van punt naar punt te laten lopen door kleine tegeltjes strategisch neer te leggen.

Het spel is nog niet te koop, maar in een reactie op RCA Platform 24 laat de maker weten het product verder te willen ontwikkelen en via crowdfunding op de markt te gaan brengen.

Deel dit artikel