T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Kindvriendelijke apps: spelletjes en meer!

23-09-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-09-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ik was nieuwsgierig welke apps voor kids tussen 2 en 8 jaar mijn collega’s op hun tablet of toestel hadden staan. Zo deed ik een oproep en vroeg ik naar goede kindvriendelijke apps. Uit het grote aantal leuke reacties heb ik een top 7 geselecteerd voor jouw kids!

Leuk speelgoed is niet gratis

Tussen deze app-tips zitten ook betaalde apps. Soms zijn er ook gratis versies, maar mijn ervaring is dat je voor een klein bedrag niet wordt gebombardeerd met irritante advertenties. Daarnaast: in een speelgoedwinkel is ook niet alles gratis, dus een paar euro uitgeven vind ik dan ook geen probleem.

 1. (te) gekke dierentuin: Dit is een interactief spel, waarin je je eigen dierentuin kunt vullen met gekke dieren die je zelf hebt samengesteld. Geef elk dier een (zelfverzonnen!) naam en neem een dierengeluid op. Zo creëer je je eigen (te) gekke dierentuin. De app kost €1,99, maar is het zeker waard!
  Download (te) gekke dierentuin (€1,99) voor iPhone/iPad
 1. Kleine stad: Een prentenboek is leuk, omdat het de fantasie prikkelt en er telkens weer wat nieuws in te ontdekken is. Een interactief prentenboek is nog leuker: er zitten verschillende animaties verstopt in de prenten die gemakkelijk te activeren zijn door het scherm aan te raken. Stiekem ook erg leuk voor papa en mama.
  Download Mijn Kleine Stad (€2,99) voor iPhone/iPad

lego duplo

 1. Lego Duplo: Je huis ligt waarschijnlijk al vol met Lego en Duplo, vervang dan de rommel in je huiskamer voor één of meerdere Lego Duplo apps. Eigenlijk zijn alle Apps van Lego Duplo erg leuk en leerzaam voor kids, maar mijn favorieten zijn Lego Duplo Circus (gratis voor iPhone en voor Android) en Lego Duplo Ice Cream (gratis voor iPhone en voor Android)
 1. Letterschool: Kinderen leren spelenderwijs alle letters van het alfabet en de cijfers 1-10 schrijven. Er is alleen een betaalde variant, maar ik vind het ’t zeker waard.
  Download Letterschool (€6,99) voor iPhone/iPad
 1. Dr. Panda’s Huis: Er zijn verschillende apps van Dr. Panda. Deze laat je kinderen op een leuke en leerzame manier bekend maakt met huishoudelijk taken.
  Download Dr. Panda’s Huis (€2,99) voor iPhone/iPad en voor Android

babyfoon

 1. Babyfoon 3G: Met deze babyfoon-app kun je op ongelimiteerde afstand naar de baby in de wieg kijken en luisteren via je telefoon. Het blijft toch te gek hoe apps het leven soms zo handig maken!
  Download Babyfoon 3G (€3,99) voor iPhone/iPad en voor Android
 1. Sleepy Sounds: Zo fijn als je kleine wurm zoet wegdommelt! Met deze app valt je babytje zo in slaap door te luisteren naar bijvoorbeeld, heel opmerkelijk, het geluid van een stofzuiger of haardroger. Het schijnt namelijk dat het monotone geluid overeenkomt met het geluid van suizend bloed in de baarmoeder.
  Download Sleepy Sounds (gratis) voor iPhone/iPad en voor Android

Veel plezier met mijn tips, of lees nog even Maaike’s app-tips voor op de achterbank.

Welke tips heb jij voor je kids op je telefoon of tablet staan? Laat het weten in een reactie!

Deel dit artikel