Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Spotify groeit razendsnel en heeft nu 40 miljoen betalende gebruikers

15-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Spotify heeft wereldwijd 40 miljoen betalende gebruikers. Dat heeft de baas van de muziekdienst, Daniel Ek, bekend gemaakt via Twitter. Daarmee groeit het bedrijf razendsnel, want in maart stond de teller nog op 10 miljoen.

Wat misschien nog wel interessanter is, is dat Spotify twee keer zo hard groeit als Apple Music. Dat terwijl Apple veel marketingmiddelen inzet en natuurlijk standaard aanwezig is op iedere iPhone. Vorige week maakte Apple bekend dat de muziekdienst op dit moment 17 miljoen gebruikers heeft. Dat is 4 miljoen meer dan in april.

Een groot verschil tussen Spotify en Apple Music is dat Spotify ook een gratis abonnement met advertenties aanbiedt. Hoeveel mensen dat op dit moment gebruiken is onduidelijk. In juni waren het er 100 miljoen. Het lijkt Spotify in ieder geval goed te lukken om mensen de stap te laten maken van gratis naar betaald. Waarschijnlijk komt dat mede doordat je tegenwoordig een Family-abonnement kunt afsluiten. Voor 15 euro per maand kunnen zes mensen binnen een gezin Spotify Premium gebruiken, terwijl een los abonnement een tientje kost.

Deel dit artikel