Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Stabiel filmen met je smartphone met de Steadicam Volt

11-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
11-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Smartphonecamera’s zijn geweldig. De nieuwste modellen telefoons zijn tegenwoordig al snel in staat om haarscherpe beelden in 2K- of zelfs 4K-kwaliteit te leveren. Professionele filmmakers zouden er jaren geleden nog een moord voor doen. Aan de andere kant kijkt Hollywood naar de lachwekkende beelden die wij met onze trillende handen maken. Tja…

Dat hoeft niet lang meer te duren, als het aan het Chinese bedrijf Yuneec ligt, dat met name bekend is van zijn drones. Via crowdfundingplatform Kickstarter brengt het bedrijf namelijk de Steadicam Volt op de markt: een stabilisator voor je smartphone waarmee het afgelopen is met de trillende beelden.

Je kunt je smartphone in deze stabilisator vastzetten en ermee verbinden via bluetooth. Via een app kun je zelfs de ideale modus om te filmen kiezen: filmmodus – om Hollywood even te laten zien wat jij kan – of sportmodus, om snelle bewegingen vast te leggen.

De Steadicam Volt is op Kickstarter te bestellen voor een vroegevogelprijs van 139 dollar. Om het product in Nederland of België te laten bezorgen, betaal je 20 dollar extra. De stabilisator wordt naar verwachting van de fabrikant in juni 2017 bezorgd. Yuneec wil het product daarna in winkels gaan verkopen. Het bedrijf noemt daarbij een retailprijs van 200 dollar.

Eind vorig jaar presenteerde een concurrent van Yuneec, de eveneens Chinese dronefabrikant DJI, al zijn eigen stabilisator voor smartphones: de DJI Osmo Mobile.

Deel dit artikel