Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Starbucks laat Amerikanen thuis hun bestelling doorgeven via een spraakcommando

13-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Er zijn genoeg mensen die dagelijks met het openbaar vervoer naar hun werk gaan en onderweg een koffie halen bij de Starbucks. Altijd dezelfde Tall Vanilla Latte of Vendi Cappuccino. Hoe handig zou het zijn als je niet eerst in de rij hoeft te gaan staan, maar je drank je al wordt gemaakt terwijl je onderweg bent?

In de VS kan dat al met de Starbucks-app. Daarin kun je vooraf je drankje bestellen en kun je het vervolgens ophalen. En nu blijkt dat dat slechts het begin was – in Nederland gaat de McDonald’s dit binnenkort met hamburgers doen. De volgende stap is dat je thuis tegen je slimme speaker zegt: “Vraag Starbucks om mijn gebruikelijke bestelling te maken” en de rest gaan vanzelf!

Om dit mogelijk te maken werkt Starbucks samen met Amazon, die de slimme speaker Amazon Echo maakt. De mogelijkheden zijn nog wel beperkt tot je eigen vaste drankje en de laatste Starbucks-vestigingen die je hebt bezocht. Ook kun je geen vertraging inbouwen in je bestelling. Als je pas na 20 minuten bij de bar staat om je koffie op te halen, is hij inmiddels koud.

Desondanks is het een interessant voorbeeld van hoe dit kan werken. Stel je bijvoorbeeld voor wat er gebeurt als je deze technologie in een auto stopt en combineert met de McDrive!

Deel dit artikel