T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Met deze starterskit van Arduino kan iedereen aan de slag met het Internet of Things

29-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
29-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Leuk, al die verbonden apparaten. Maar waar moet je beginnen? Moet je überhaupt weten hoe een apparaat er van binnen uit ziet. En hoe zit het met het programmeren? Die vragen wil Arduino niet oplossen, maar uit de weg ruimen. Met zijn starterskit Elsov moet het Internet of Things voor iedereen beschikbaar worden.

Met Elsov kun je verschillende stukken hardware aan elkaar koppelen en via speciale software zeggen wat ze moeten doen, zonder te programmeren. Om de starterskit de markt op de brengen wil Arduino via Kickstarter 4.250.000 Zweedse kronen (ongeveer 425.000 euro) ophalen, waarvan er inmiddels 125.000 binnen zijn (ongeveer 12.500 euro).

Op het crowdfundplatform zijn verschillende basispakketten te bestellen. De pakketten beginnen bij 50 euro voor een verbonden bewegingssensor. Voor 90 euro krijg je ook een lampje en een knop en op die manier kun je, voor net wat meer geld, met meer dingen aan de slag. Er zijn daarnaast ook modules met GPS, temperatuurmeters en microfoons beschikbaar.

Mocht je interesse hebben, dan kun je het starterspakket in juni 2017 in je brievenbus verwachten. Mits Arduino natuurlijk zijn crowdfunddoel haalt (en – dat risico loop je natuurlijk altijd via Kickstarter – het product uiteindelijk ook echt wordt gemaakt). Weet jij al wat je gaat maken?

Deel dit artikel