Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Innovatie

Startup Flock wil het vliegen met een drone veiliger maken

09-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
09-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ze worden logischerwijs steeds meer verkocht en je heb er waarschijnlijk al een aantal zien vliegen: drones. Dat zorgt tegelijkertijd ook voor problemen. Zo mag je bijvoorbeeld niet boven mensen vliegen, maar gebeurt dat soms toch. Om nog maar te zwijgen over het risico om tegen hoge gebouwen aan te vliegen of in een zone voor vliegtuigen terecht te komen.

Het Britse bedrijf Flock wil het vliegen met een drone iets veiliger maken. Het maakt daarbij gebruik van kunstmatige intelligentie: slimme systemen die kunnen voorspellen hoe gevaarlijk een gebied is. Het kijkt daarbij onder andere naar de infrastructuur en het aantal mensen op een locatie. Binnen een half jaar hoopt het bedrijf een product op de markt te brengen, zegt het tegen Mashable.

De toepassing is vooral handig voor grote bedrijven die drones bijvoorbeeld willen gaan inzetten voor de bezorging van pakketjes. In de Verenigde Staten staat internetwinkel Amazon te trappelen om daar grootschalig mee aan de slag te gaan, maar wordt daar door de regelgeving rondom drones in tegengehouden.

Mocht een systeem zoals dat van Flock veilig genoeg blijken, dan kan dat deuren openen om bezorging via drones mogelijk te maken. Overigens heeft Amazon in het Verenigd Koninkrijk onlangs toestemming gekregen om bezorgdrones te gaan testen.

Deel dit artikel