Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Deze stijlvolle bril kan je gezondheidsdata bijhouden

30-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
30-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Waarom zou je een aparte wearable aanschaffen om je gezondheid bij te houden? Dat dachten ze ook bij de Amerikaanse zorgverzekeraar VSP, dat gespecialiseerd is in oogzorg. De oplossing: een bril met sensoren die je data kan verzamelen over jouw gezondheid. Het resultaat: een wearable die je toch altijd al draagt, biedt nu dezelfde functionaliteit als een extra fitnesstracker of slim horloge.

In samenwerking met een Amerikaanse universiteit gaat VSP de bril nu testen voor gebruik. Het project om de wearable te ontwikkelen loopt al enkele jaren en stond eerder bekend onder de naam Project Genesis. Met een nieuwe naam en een samenwerking met de universiteit brengt VSP de bril nu naar een volgend niveau. De wearable heet nu, wederom vrij toepasselijk, Level. Hij kan het aantal stappen meten, calorieverbruik bijhouden en de afgelegde afstand berekenen.

Veel aandacht daarbij is ook uitgegaan naar design, waardoor Level ook een stijlvolle bril is geworden. Dat in tegenstelling tot de bekendste bril met ingebouwde technologie: de Google Glass.

De komende maanden gaan onderzoekers kijken hoe dragers gebruik maken van gezondheidsdata die ze via een bijbehorende app getoond krijgen. Het project loopt tot december en de onderzoekers hopen begin volgend jaar met de eerste resultaten te komen. Daarna zal het waarschijnlijk nog wel even duren voordat je de bril daadwerkelijk zou kunnen kopen: ook nu nog gaat het om een prototype.

Deel dit artikel