Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Stocard: alle pasjes in je telefoon met deze app

10-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is zaterdagmiddag en ik zit heerlijk relaxt met een “Barista Favorite” in mijn favoriete Bikes & Coffee tentje. Tijd om te vertellen waarom je altijd wat van je moeder kan leren. Stocard is een van die wijsheden.

Toen ik jong was, keek ik net als iedereen op tegen mijn vader en moeder. Letterlijk omdat ze een stuk groter waren dan ik en figuurlijk omdat ze altijd alles wisten. Ze vertelden over dingen die ik nog niet wist en bleven inspireren. Nu, heel wat jaar verder, is er niet zo veel veranderd, behalve dat wanneer ik bij mijn moeder langs kom er altijd een vierkant briefje voor mij ligt met vragen en klusjes op haar telefoon en laptop. Imagine my surprise toen mijn moeder míj ineens een app tipte, namelijk Stocard (gratis beschikbaar voor iPhoneAndroid en Windows Phone).

download-app-storedownload-androidlogo-windows-store

Geen pasjes meer nodig

Stocard is inmiddels de oplossing voor mijn veel te volle portemonnee. Geld heb ik nooit bij me, maar om een of andere reden had ik wel altijd een veel te grote dikke portemonnee. Hij zat vol met pasjes van Ikea, Kruidvat, Albert Heijn, Nespresso en ga zo maar verder. Je krijgt klantenkaarten in iedere winkel, hebt ze niet dagelijks nodig, maar als je ze thuis laat, zul je zien dat je die ene pas net nodig hebt.

Stocard geeft je de mogelijkheid om alle pasjes met een streepjescode, QR-code (een vierkante blokjescode die je vaker ziet) of gewoon een pasnummer in te je telefoon op te slaan.

stocard-uitleg

Hoe werkt Stocard?

De app zelf werkt heel simpel. Zoek het merk waarvan je de pas wil toevoegen op, type of scan de code op de pas, opslaan en klaar. Na deze stap kun je nog een foto van de voor en achterkant maken. Niet nodig, maar soms wel handig. De volgende keer dat je in de Albert Heijn staat zoek je hem op in je telefoon en laat je hem scannen. Geen plastic meer nodig.

Om helemaal alles uit deze klantenpas-app te halen, kun je de middels een widget de kaarten altijd op je ‘Vandaag-scherm’, het scherm dat verschijnt als je op je iPhone van boven naar beneden swipet, zichtbaar houden. Handig omdat je veel sneller de juiste klantenkaart boven tafel hebt.

Het aanbod van voorgeprogrammeerde Nederlandse merken wordt wekelijks groter. Ook gaaf is dat o.a. de Albert Heijn de huidige bonusfolder in de app heeft staan. Verder kun je de kaarten in de cloud opslaan, de app beveiligen met een pincode en notities bij iedere kaart opslaan. Handig!

stocard-passen

Mijn oordeel

Is het dan allemaal positief? Nee, helaas maak ik nog wel eens mee dat de winkelscanner niet goed overweg kan met een mobiel en de lieve dame achter de kassa dus mijn klantenkaart moet overtypen. Daarnaast moet je het aandurven om je mobiel aan iemand anders te geven. Je zult maar net dat ene privéberichtje van je (tinder-)lief in je scherm krijgen…

Mijn conclusie: Goede tips komen soms uit onverwachte hoek, sommige zelfs van mijn moeder. Dus, tip 1: Download de app; en je portemonnee kan op dieet. En tip 2: mocht je in Den Haag zijn, ga dan eens langs bij Lola Bikes & Coffee voor fijne koffie (kies voor de Barista Favorite) en heerlijke carrotcake.

Download Stocard (gratis):

download-app-store

download-android

logo-windows-store

Deel dit artikel