Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Minder stressvol op vakantie met de nieuwe functies van Google Flights

19-10-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
19-10-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Wanneer kun je het beste een ticket voor een vliegreis kopen? Lang van tevoren, of juist iets meer last-minute? Google gaat je helpen met deze keuze met Google Flights. De dienst moet het minder stressvol maken om op vakantie te gaan. Dat doet het door voorspellingen uit te spreken over de stijging van de ticketprijzen.

Google Flights vertelt je vanaf nu wanneer de dienst verwacht dat de ticketprijs voor bepaalde vluchten gaat stijgen. Zodra je een bepaalde vlucht uitkiest, krijg je een melding te zien. Als Google verwacht dat de prijs binnen een aantal uur gaat stijgen, berekent hij hoeveel je kunt besparen als je binnen die tijd boekt. Hetzelfde gaat Google ook toepassen bij het kiezen van een overnachtingsplek. In dat geval worden de prijzen van hotels met elkaar vergeleken en geanalyseerd.

Ook gaat de dienst je nu helpen bij het kiezen van de goedkoopste vlucht. Voor dezelfde route krijg je dan meerdere opties te zien, waarbij Google voorspelt en berekent welke manier het goedkoopst is. Naast de prijsstijgingen weegt hij daar ook andere factoren bij af, zoals de vertrekdatum en de plek waar je vliegtuig gaat landen.

 

flightimmersive_2-width-800

Deel dit artikel