T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Studenten TU Delft winnen wedstrijd futuristisch transportsysteem Hyperloop

30-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
30-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Studenten van de TU Delft waren het afgelopen weekend de winnaar van de Hyperloop Pod Competition. Deze wedstrijd is door Elon Musk, de CEO van autobedrijf Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX uitgeroepen om de hyperloop te testen. De studenten van de TU wonnen met hun cabine, ‘pod’, de lof van Musk.

Het is de bedoeling dat deze pods in de toekomst door vacuümbuizen worden gestuurd. In de cabines kunnen dan mensen of goederen plaatsnemen. Theoretisch gaan de pods met een snelheid van zo’n 1200 kilometer per uur door de buizen razen. Het concept is echter nog volop in ontwikkeling.

Daarom schrijft Elon Musk dit soort wedstrijden uit. Op die manier hoopt hij de ontwikkeling van de hyperloop te versnellen. De wedstrijd van afgelopen weekend vond plaats op een het terrein van SpaceX in Californië. De jury prees het team uit Delft voor het ontwerp van hun pod, de betrouwbaarheid en de schaalbaarheid. Uiteindelijk moet de hyperloop namelijk van het testterrein afkomen.

Dan is het de bedoeling dat het futuristische vervoersmiddel bijvoorbeeld tussen verschillende grote steden komt te liggen. Delft Hyperloop gaat kijken of zij hun product in de toekomst kunnen commercialiseren. Twee andere bedrijven die bezig zijn met de hyperloop zijn Hyperloop Transport Technologies en Hyperloop One. In de finale versloegen de Delftenaren onder meer studenten van de prestigieuze Amerikaanse universiteit MIT.

Deel dit artikel