Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Super Mario komt naar de iPhone

08-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Fans van Super Mario opgelet: de loodgieter met de herkenbare snor komt naar de iPhone! Dat maakte de bedenker van het iconische gamefiguur, Shigeru Miyamoto, gisteravond bekend tijdens het Apple Event. Apple kondigde daar ook zijn nieuwe iPhone en Apple Watch aan.

Het spel gaat Super Mario Run heten en komt nog dit jaar naar de iPhone. Net zoals in de originele spellen is het de bedoeling om het level te voltooien door tegenstanders te verslaan of te ontwijken en muntjes te verzamelen. Het zal mogelijk zijn om Super Mario Run met één hand te spelen. Mario namelijk automatisch van links naar rechts en kun je met je vinger op het scherm drukken om hem te laten springen.

Het spel komt in december uit. Later zal er ook een versie komen voor Android-gebruikers.

Pokémon Go

Als gevolg van de aankondiging is de waarde van Nintendo op de beurs gestegen. In juli schoot de waarde van Nintendo ook al omhoog na de succesvolle lancering van het spel Pokémon Go. Dat spel wordt echter gemaakt en uitgebracht door Niantic (onderdeel van Google) en The Pokémon Company, niet door Nintendo zelf, waardoor de waarde van het bedrijf daarna weer langzaam zakte.

Tijdens het Apple Event werd ook bekend dat Pokémon Go naar de Apple Watch komt. Op de smartwatch kunnen spelers verschillende functies van het spel spelen, waaronder het uitbroeden van eieren en het verzamelen van voorwerpen. Niantic maakte bekend dat het spel inmiddels meer dan 500 miljoen keer is gedownload.

Deel dit artikel