Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Super Mario Run komt in maart naar Android

19-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
19-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Goed nieuws voor alle Android-gebruikers: het spelletje Super Mario Run komt in maart naar hun smartphone. ’s Werelds populairste loodgieter kwam vorige maand al naar de iPhone, nadat Nintendo in september bekendmaakte Mario naar de smartphone te brengen.

Het spel brak al gelijk een record. Binnen vier dagen werd het 40 miljoen (!) keer gedownload. Nintendo was altijd terughoudend om zijn games naar smartphones te brengen. In plaats daarvan bleef het bedrijf inzetten op zijn eigen gameconsoles.

Nostalgie

Super Mario Run lijkt erg op de ouderwetse Mario-spellen, waarbij de loodgieter in levels van links naar rechts rent. De bediening is wel anders dan je gewend bent. Mario loopt automatisch, zodat je hem enkel hoeft te laten springen. Hierdoor kun je het spel met één hand bedienen. Daarmee is het spel ook te spelen als je bijvoorbeeld op de trein staat te wachten, zo luidt de redenering van Ninteno.

Mensen die interesse hebben, kunnen zich in de Google Play Store aanmelden om op de hoogte gehouden te worden. Het spel is voor iOS gratis te downloaden, maar is wel beperkt. Om het hele spel te kunnen spelen, moet je 10 euro betalen. Android-gebruikers zullen waarschijnlijk hetzelfde bedrag kwijt gaan zijn.

Deel dit artikel