Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Super Mario Run is vanaf 15 december te spelen op de iPhone

16-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
16-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Toen Apple in september de iPhone 7 aankondigde, deed het bedrijf samen met Nintendo een bijzondere aankondiging: Super Mario komt naar de iPhone. Veel Mario-fans hopen daar al jaren op, maar tot voor kort wilde Nintendo geen games voor mobiel maken. Sinds dit jaar is dat beleid veranderd en is er een speciale Mario-game ontwikkeld voor op je smartphone: Super Mario Run.

Het spel ziet eruit als een ouderwetse platformer, maar de bediening is wel iets anders dan je gewend bent. Mario loopt automatisch zodat je hem enkel hoeft te laten springen. Hierdoor kun je het spel met één hand bedienen; ideaal voor een mobiele game.

Bij de aankondiging in september was nog niet bekend wanneer het spel precies uit zou komen en hoeveel het zou kosten. Inmiddels weten we dat wel. Vanaf 15 december kun je het spel downloaden via de App Store voor de iPhone en de iPad. Downloaden is gratis, zodat je het kunt proberen, maar vervolgens moet je via een in-app-aankoop 10 euro neertellen om het volledige spel te kunnen spelen. Da’s veel geld voor een app, maar voor een Mario-game juist weer heel weinig.

Heb je een Android-telefoon en wil je Super Mario Run spelen, dan zul je even geduld moeten hebben. De game komt ook naar Android, maar dat zal pas volgend jaar gebeuren. In eerste instantie heeft Nintendo namelijk een deal gesloten met Apple voor de release.

Deel dit artikel