Wie heeft er nog een laptop nodig? Je smartphone is toch de enige supercomputer die je nodig hebt? Hij past in je broekzak, je hebt overal beschikking tot het internet en je complete netwerk ligt binnen handbereik. Helaas voor kantoorwerk iets minder geschikt, maar daar is nu een oplossing voor: de Superbook.

De Superbook is niets minder dan een laptopbehuizing zonder dat er een computer in zit. Hij bestaat uit een toetsenbord, trackpad, accu en scherm, maar in plaats daarvan draait het apparaat op de kracht van jouw Android-telefoon. Met een kabeltje kun je je smartphone aan de Superbook koppelen, waarna je kunt genieten van een groter scherm, een toetsenbord en muis. En dat alles met als besturingssysteem Android, waar de smartphone zelf ook op draait.

Daarvoor maakt het gebruik van de app Andromium OS, die het besturingssysteem beschikbaar maakt voor een groter scherm. Die app bevindt zich momenteel nog wel in de testfase, en ook de Superbook zelf is helaas nog niet leverbaar. De makers willen binnenkort via Kickstarter geld ophalen om het product verder te ontwikkelen.

De gedachte achter de Superbook is verder wel erg logisch. Onze smartphone wordt steeds belangrijker in ons leven en de technologische vooruitgang zorgt ervoor dat het apparaat een steeds belangrijkere rol gaat spelen. De rekenkracht van de smartphone wordt immers groter, waardoor het meerdere taken tegelijk kan uitvoeren. Geen dure laptops meer op kantoor dus, maar slechts een omhulsel dat je eenvoudig kunt achterlaten als je hem toch niet meer nodig hebt.

Beeld: Shutterstock