Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

SuperSuit: nieuwe wearable maakt buitenspelen een stuk leuker

13-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het Amerikaanse gamebedrijf SuperSuit heeft een wearable gelanceerd die het mogelijk maakt om buiten te ‘gamen’, zodat je minder tijd voor je tv doorbrengt.

De SuperSuit werd gepresenteerd tijdens de Consumer Electronics Show in januari en heeft een belangrijk doel: ervoor zorgen dat we in beweging komen en meer met elkaar gaan praten. “We willen ervoor zorgen dat het weer leuk wordt om buiten te spelen door het te combineren met techniek die je bestuurt met gebaren”, aldus mede-oprichter Rajat Dhariwal.

SuperSuit bestaat uit twee onderdelen: een harnas en een handschoen. Het systeem is voorzien van lasertags, waarmee bewegingen en voltreffers geregistreerd kunnen worden. Met de handschoen kun je doen alsof je iemand schiet, terwijl het harnas voltreffers doorgeeft met een lichtsignaal, geluid en trillingen.

Ouders kunnen met een speciale app zien hoeveel hun kinderen bewegen. Daarnaast is ook hun locatie altijd op te vragen, mochten je koters even kwijt zijn. Designer Rajiv Patel was eerder betrokken bij het ontwerp van de Fitbit-app, dus reken er maar op dat de SuperSuit-app goed in elkaar zit en veel nuttige informatie toont.

SuperSuite haalde de afgelopen periode 2,5 miljoen dollar op bij investeerders. Dat is genoeg om het product daadwerkelijk te gaan verkopen: de pre-orders starten in september.

Deel dit artikel