Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Surfer Dorian van Rijsselberghe bereidt zich voor op Rio in virtual reality

25-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
25-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Nog een maandje of 3 en dan mogen we ons alweer verheugen op de Olympische Zomerspelen in Rio. Genoeg Nederlandse kanshebbers op medailles dit jaar, waaronder natuurlijk windsurfer Dorian van Rijsselberghe, die op de Olympische Spelen van Londen in 2012 een gouden plak binnenhaalde voor Nederland. Natuurlijk hoopt van Rijsselberghe op een prolongatie van zijn titel, en dus bereidt hij zich op dit moment tot in de puntjes voor op zijn wedstrijden in Rio, onder meer met behulp van virtual reality.

Samsung, één van de hoofdsponsoren van de Olympische Spelen, maakte speciaal voor van Rijsselberghe en zijn fans een virtual reality film van een windsurf parcour in Rio. Zodoende kan de surfer zijn run in 360 graden terugkijken en analyseren met behulp van Samsung Gear VR. Handig als je grip wilt krijgen op wat je op zo’n moment goed en juist fout doet, en om zo je kwaliteiten verder aan te scherpen.

Van Rijsselberghe test virtual reality bril

Maar de speciale VR-film is ook aantrekkelijk voor mensen die geen idee hebben hoe het voelt om zelf op een surfplank te staan. “Windsurfen is aan andere mensen vaak lastig uit te leggen” zegt van Rijsselberghe “Je doet heel veel dingen op je gevoel en moet goed naar je lichaam luisteren. Er zit nergens een snelheids- of windmeter, of eentje die zegt waar de wind vandaan komt of welke hoek je vaart. Met technologie kun je al deze informatie winnen, maar vooral bevestigen. Als ik kapot aan het gaan ben op de plank en mijn trainer zegt: ‘Volgens mij kan je nog dieper’. Dan kijk ik op mijn horloge en zeg: ‘Ja, maar ik was echt heel moe. Kijk maar, ik had een hartslag van 200’.”

Volgens Samsung is virtual reality een goede manier om mensen zelf te laten ervaren wat er bij topsport allemaal komt kijken. Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager van Samsung Mobile: “Met deze film willen we gebruikers laten zien wat je met virtual reality kunt en hoe dicht je bij de sport kunt komen. Dat gaan we in aanloop naar de Olympische Spelen verder uitbreiden voor andere sporten”.

Deel dit artikel