Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

T-Mobile start met uitrol van glasvezelnetwerk in Eindhoven

02-07-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
02-07-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Na de succesvolle afronding van  de werkzaamheden in de Haagse gemeente Segbroek en de start van de aanleg van glasvezelnetwerk in Loosduinen, pakken we nu door in een andere stad. In september beginnen we met de aanleg van glasvezel in Eindhoven. Daar zullen we ons netwerk aanleggen in de stadsdelen Centrum, Strijp en Gestel. In totaal zullen bijna 29.000 huishoudens en 1100 MKB’ers toegang krijgen tot supersnel internet tot wel 1 Gigabit per seconde (Gbps).

Wanneer het netwerk in de drie stadsdelen is aangelegd, is Eindhoven de eerste grote stad in Nederland waar iedereen toegang tot glasvezel heeft. Centrum, Strijp en Gestel vormen gezamenlijk bijna een kwart van de Brabantse stad. Daar kunnen mensen straks een glasvezel abonnement afsluiten.

Goede aansluiting cruciaal

Natuurlijk is ook de gemeente Eindhoven blij met de uitrol van het glasvezelnetwerk in de drie stadsdelen. “Ik ben ontzettend blij dat het consortium van T-Mobile, Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom nog meer huishoudens en mkb’ers laten profiteren van snel internet”, zo stelt wethouder Stijn Steenbakkers.

“Digitalisering en een goede aansluiting is cruciaal gebleken in coronatijd voor alle mensen die thuiswerken en bedrijven en winkeliers die online hun producten aanbieden. Een snel en goed netwerk is daarbij essentieel voor onze stad en voor de continuïteit van de economie.”

T-Mobile CEO Søren Abildgaard sluit daar bij aan: “Ik ben heel trots dat we nu na Den Haag, waar we zijn gestart met de aanleg van glasvezel voor 60.000 woningen, een tweede grote stad in Nederland voorzien van razendsnel internet. Via ons netwerk zullen we ook een koppeling realiseren met de Eindhoven Fiber eXchange en de glasvezelinfrastructuur van Breedband Regio Eindhoven. Zo wordt het mogelijk een breed scala aan diensten te ontsluiten op het FttH netwerk, waaronder ook de Regionale Zorg Infrastructuur in Brabant. Mensen hebben straks toegang tot internet met een snelheid van 1 gigabit per seconde, tegen een lage prijs.”

Grote ambitie

De aanleg van dat netwerk past in het plan van T-Mobile om dit jaar samen met partner Primevest Capital Partners nog minstens 100.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Sinds de zomer van 2019 levert T-Mobile al glasvezeldiensten op zo’n 32.000 adressen in het Haagse stadsdeel Segbroek. In diezelfde stad worden ook 25.000 huishoudens in het stadsdeel Loosduinen voorzien van glasvezel.

De aanleg in Eindhoven wordt gedaan door VolkerWessels Telecom. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de eerder in Segbroek geïntroduceerde innovatieve aanlegmethode waarmee tot vijfmaal sneller dan gebruikelijk kabels worden aangelegd en daardoor minder overlast geeft voor de omgeving.

Deel dit artikel