Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

T-Mobile komt met supersnel glasvezelnetwerk naar Haagse wijk Loosduinen

29-05-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
29-05-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

In totaal zullen de werkzaamheden plaatsvinden in zes wijken van het stadsdeel Loosduinen. De voorbereidingen zullen in juni beginnen, terwijl de graafwerkzaamheden eind augustus van start zullen gaan. Met de aanleg sluiten we nog eens 25.000 huishoudens aan, een volgende stap voorwaarts in onze gezamenlijke missie met Primevest Capital Partners om dit jaar minstens 100.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel.

Met de aanleg van glasvezel op locaties waar deze nu nog niet ligt, willen we meer Nederlanders toegang geven tot internet met een snelheid van minimaal 1 Gigabit per seconde. En dat met de laagst mogelijke prijs: klanten met een Unlimited-mobiel abonnement betalen slechts 25 euro per maand voor deze supersnelle verbinding.

Glasvezel voor iedereen

Ook dit nieuwe netwerk zal T-Mobile openstellen voor alle concurrenten. Op deze manier krijgen meer consumenten via glasvezel toegang tot snel internet, een belofte die T-Mobile deed bij de fusie met Tele2. Daarnaast leggen T-Mobile en Primevest alleen glasvezel aan op plekken waar deze nog niet ligt.

“Mij ontgaat het nut van het aanleggen van een glasvezelnetwerk waar andere partijen dat al hebben gedaan of nog aan het doen zijn. Ik onderschrijf de eerdere conclusies van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) die eind 2019 vaststelde dat dit alleen maar leidt tot vertraging bij de digitalisering van Nederland en verspilling van geld van investeerders.“, aldus Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile.

Minder overlast

Sinds de zomer van 2019 leveren we met T-Mobile al glasvezeldiensten op zo’n 32.000 adressen in een ander deel van Den haag, het stadsdeel Segbroek. De aanleg van het glasvezelnetwerk in Loosduinen zal worden gedaan door VolkerWessels Telecom. Tijdens de aanleg zullen zij gebruik maken van de innovatieve aanlegmethode die eerder in Segbroek werd toegepast. Hierdoor kan het netwerk tot vijf keer sneller worden aangelegd dan gebruikelijk is en is er minder overlast voor de omgeving.

Deel dit artikel