Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

T-Mobile leert ouderen appen, videobellen en Instagrammen

08-07-2019 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-07-2019 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Van opereren op afstand via robots tot slimme sensoren die ervoor zorgen dat de treinen op tijd rijden. Van smart cities tot de deeleconomie: de mogelijkheden van een connected world zijn eindeloos.

Of je nu jong of oud bent, in de stad woont of op het platteland, hoogopgeleid bent of niet: wij zien het als onze missie om ervoor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van al deze mogelijkheden. Wij geloven niet zomaar in de kracht van technologie. Wij zijn er om iedereen te verbinden met de mogelijkheden van nu en wij zijn van mening dat iedereen toegang zou moeten hebben tot alles wat deze nieuwe wereld te bieden heeft.

Uit onderzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat ongeveer 1 op de 10 Nederlanders moeite heeft mee te komen met digitale ontwikkelingen. Meer dan de helft daarvan is 65 jaar of ouder. T-Mobile zet zich in om de digitale kloof te verkleinen. Te beginnen met speciale zomerworkshops voor ouderen: we gaan Facetimen deze vakantie!

Doei digitale kloof

Door het ontstaan van een digitale kloof kunnen ouderen in een sociaal isolement terecht komen. Om hen beter te verbinden met de maatschappij en de mogelijkheden die mobiele technologie daarin te bieden heeft, zet T-Mobile haar kennis en kunde in. Wij informeren, ondersteunen, coachen en motiveren ouderen bij het gebruik van smartphones.

Wij helpen hen op weg in het digitale landschap, te beginnen met workshops tijdens de zomervakantie. Zo kunnen deelnemers in contact blijven met hun familie.

Workshops

[related_article id=”13260″]Onlangs gaven wij een workshop over veilig smartphonegebruik aan ouderen in Schiedam. Na een korte presentatie over veilig gebruik van de smartphone, gingen T-Mobile medewerkers aan tafel met de deelnemers om al hun vragen en problemen persoonlijk te behandelen.

Deelnemers stelden vooral die persoonlijke aandacht enorm op prijs. “Nog steeds ben ik verbaasd over hoe graag de ouderen willen leren. Zij zijn nog zo bij de tijd, tof om te zien!” vertelt T-Mobile medewerker Cheyenne Prins. “Het was een dag vol ervaringen. De ouderen hebben van ons geleerd, maar wij ook zeker van de ouderen”, voegt haar collega Gioia Hermans toe.

Verzorgingstehuizen en (ouderen)verenigingen met interesse in een (op maat gemaakte) workshop, kunnen mailen naar _societylab@t-mobile.nl.

Foto: Shutterstock
Deel dit artikel