T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

T-Mobile start met uitrol glasvezel in Den Haag

20-05-2019 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
20-05-2019 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Inwoners van de wijk Segbroek in Den Haag krijgen nog dit jaar toegang tot een razendsnelle glasvezelverbinding. Dat maakte T-Mobile deze week bekend in samenwerking met onder meer de gemeente Den Haag. Glasvezelinternet is nog vele malen sneller dan een standaard DSL, kabel- of 4G-verbinding. Ruim 33.000 huishoudens en bedrijven in Den Haag kunnen straks gebruikmaken van dit nieuwe glasvezelnetwerk van T-Mobile.

Is een (nog) snellere verbinding nodig?

Sinds de introductie van 4G en wifi is onze internetverbinding al vele malen sneller geworden dan dat vroeger het geval was. Maar de hoeveelheid data die we verbruiken is de afgelopen jaren explosief gegroeid. We zijn met zijn allen steeds meer online video gaan kijken bijvoorbeeld. Streamingdiensten als Netflix, Videoland, Deezer en Spotify maken allemaal gebruik van een dataverbinding. En tegenwoordig heeft bijna iedereen in het gezin een eigen mobiel device om deze media op te kijken. Vaak tegelijkertijd.

Maar ook de verbeterde kwaliteit van video (en audio) zorgt ervoor dat we met zijn allen meer data gebruiken. Netflix en YouTube streamen bijvoorbeeld in een 4K-resolutie. En wat te denken van online gaming? Om een hoogwaardige game-ervaring met kwalitatief beeld en low-latency mogelijk te maken is een snelle internetverbinding essentieel.

Glasvezel is de toekomst

Vandaar dat T-Mobile op dit moment flink investeert in de realisatie van glasvezelnetwerken. Deze technologie zorgt ervoor dat veel hogere datasnelheden kunnen worden gehaald dan met traditionele netwerkverbindingen. Omdat T-Mobile de connectiviteit van Nederland hoog in het vaandel heeft staan, zegde het bedrijf daarom vorig jaar toe te gaan starten met de uitrol van glasvezel in 2019. Dat project gaat nu van start.

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “Tijdens het goedkeuringsproces door de Europese Commissie van onze fusie met Tele2 hebben we heel duidelijk aangegeven dat deze grote voordelen heeft voor Nederlandse consumenten. Om dit te bewijzen, hebben we vijf harde beloften gedaan. Eén daarvan is de uitrol van glasvezel, waarmee we nu ook echt van start gaan.”

Uitrol van glasvezel in Den Haag

De uitrol van glasvezel start in juni 2019 in Den Haag, waar ook het hoofdkantoor van T-Mobile gevestigd is. De Haagse wijk Segbroek heeft de primeur, hier worden vanaf deze zomer ruim 33.000 adressen aangesloten op glasvezel.

Abildgaard: “Dit maakt het voor consumenten mogelijk op alle fronten te profiteren van hoogwaardige, snelle glasvezelnetwerken, met supersnel Internet en een meer dan compleet TV-aanbod tegen zeer aantrekkelijke tarieven.”

Op deze website houden we je de komende tijd uitgebreid op de hoogte van onze glasvezelwerkzaamheden. Wil je je nu al inschrijven voor meer informatie over de mogelijkheden van glasvezel op jouw adres? Laat dan hier je gegevens achter zodat we je hier als eerste bericht over kunnen sturen.

Foto: Shutterstock

Deel dit artikel