Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

T-Mobile en TButterfly leren kinderen over gevaren van smartphone in het verkeer

17-06-2019 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
17-06-2019 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Uit onderzoek blijkt dat jongeren veelvuldig gebruik maken van hun telefoon tijdens het fietsen. Om de gevaren hiervan juist bij kinderen onder de aandacht te brengen, onderneemt T-Mobile actie. In lijn met de Flappdrol-campagne van Ben verzorgt T-Mobile samen met TButterfly gastlessen op basisscholen door heel Nederland.

T-Mobile medewerkers trekken momenteel het land door om basisscholen te bezoeken en gastlessen te geven.

Massaal telefoongebruik in verkeer

Appen, swipen en browsen in het verkeer is levensgevaarlijk, blijkt uit diverse onderzoeken. SWOV, een instituut voor onderzoek naar de verkeersveiligheid, meldt dat uit onderzoek in de Verenigde Staten bijvoorbeeld blijkt dat de kans op ongelukken zes keer hoger is wanneer bestuurders handelingen uitvoeren op hun telefoon.

Nederlanders die zich schuldig maken aan telefoongebruik in het verkeer zijn ook allesbehalve zeldzaam. Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat momenteel gemiddeld 49% van de Nederlandse consumenten hun mobiele telefoon gebruikt terwijl ze fietsen. In de leeftijd van 18 tot 24 jaar is dat zelfs 75%.

Sinds begin dit jaar voert de overheid een grootschalige campagne tegen het onveilig gebruik van smartphones in het verkeer: MONO. Het woord MONO staat letterlijk voor één of alleen. Oftewel focus je onderweg op één ding, namelijk het verkeer.

Hé Flappdrol

In de lopende campagne van Ben worden mensen met de kreet ‘’Hé Flappdrol’’ aangesproken op hun appgedrag tijdens het fietsen. T-Mobile doet hier nog een schepje bovenop door samen met Michael Kulkens, oprichter van TButterfly, de strijd aan te gaan tegen het algeheel gebruik van mobiele telefoons in het verkeer onder jongeren.

Kulkens richtte de stichting TButterfly op na het overlijden van zijn zoon Tommy-Boy in 2015. Het doel van de stichting is zoveel mogelijk scholieren én ouders in Nederland te bereiken en informeren over de gevaren van smartphonegebruik in het verkeer.

Samen met T-Mobile creëerde Kulkens een lespakket voor groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. Hierin krijgen kinderen opdrachten, quizjes en stellingen over telefoons in het verkeer. Aan het eind ontvangen zij een certificaat waarin kinderen én ouders elkaar beloven de smartphone niet in het verkeer te gebruiken.

De gastlessen worden geheel vrijwillig gegeven door T-Mobile medewerkers die speciaal getraind zijn.

Foto: Getty Images
Deel dit artikel