T-Mobile blog Founders blog
tablet updaten
Overzicht Mobiel

Je tablet updaten: waarom en hoe doe je dat?

30-03-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
30-03-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Iedereen heeft er thuis wel eentje liggen. Een tablet. Ideaal om te streamen, spelletjes te spelen, het nieuws te lezen en om te mailen. Je gebruikt ’m misschien minder vaak dan je telefoon, maar het is wél slim je tablet up-to-date te houden. Zo krijgt hij nieuwe functies en blijft hij ook nog eens goed beveiligd. Hoe kun je je tablet updaten? En hoe kan het dat je na een tijdje geen update meer krijgt? Je leest het in dit blog.

Zo kun je je Android tablet updaten

Weet je niet zeker of er een update beschikbaar is voor je Android tablet? Volg dan de onderstaande stappen om deze tablet te updaten, zoals de Samsung Galaxy Tab A7:

  • Ga naar het instellingenmenu.
  • Tik op ‘Software-update’.
  • Als er een nieuwe update is, tik je op ‘Downloaden’.
  • Kies hierna voor ‘Installeren’. 

Je iPad updaten? Zo doe je dat

Volg de onderstaande stappen om je iPad, zoals de iPad Gen 9, te updaten. Handig om de nieuwste functies en beste beveiliging naar je tablet te krijgen.

  • Ga naar de ‘Instellingen’ app.
  • Tik op ‘Algemeen’.
  • Kies voor ‘Software-update’.
  • Je kunt nu de update downloaden en installeren.
hoe tablet updaten

Waarom je tablet updaten?

Sla je de update voor je tablet over? Dat is om drie redenen onverstandig.

Goed beveiligd

Updates houden je tablet goed beveiligd. Internetcriminelen zoeken continu naar kwetsbaarheden in de software van je apparaat. Daarom is het belangrijk dat je je tablet updatet. Doorgaans komen Google en Apple maandelijks met een beveiligingsupdate om beveiligingslekken te dichten. Ben je daar een tijdje niet alert op? Dan heeft je tablet een achterstand en loop je grotere risico’s.

Nieuwe functies

Met het updaten van je tablet breng je ook nieuwe functies naar je apparaat. Android en iOS krijgen om de haverklap nieuwe handigheidjes. Zoals het delen van je scherm via SharePlay of beeldbellen via je browser, zonder dat je een app nodig hebt. Kortom, je kunt een heleboel nieuwe, slimme functies naar je tablet halen door ’m te updaten.

Hij gaat er beter door werken

Tablet-updates bevatten ook talloze bugfixes. Dit zijn kleine verbeteringen van de software. Daardoor werkt je tablet zuiniger, effectiever en fijner. Zonder dat je het eigenlijk merkt. Bugfixes zorgen er onder andere voor dat de batterij zuiniger kan gaan werken. Wel zo fijn!

Waarom krijgt de ene tablet wel en de ander geen update?

Per tablet verschilt het hoe lang hij updates krijgt. Dat heeft vooral met de leeftijd van je apparaat te maken. Hoe ouder de tablet, hoe groter de kans dat er geen updates meer voor worden gemaakt. Ook per fabrikant kan het weer verschillen hoe lang tablets updates krijgen. Het kan daarom zo zijn dat jouw tablet wél een update krijgt, maar die van je partner niet. Of omgekeerd. Er geldt daar geen vaste regel voor.

Op zoek naar een tablet?

Een tablet heeft veel voordelen. Zo is hij handzamer dan een laptop en vaak gaat hij ook langer mee op één lading. Daarom is hij ook ideaal om mee te nemen voor als je onderweg bent. Zoek je nog een goede Android tablet? Dan is de Samsung Galaxy Tab A8 of Samsung Galaxy Tab S8 iets voor jou. Maar we hebben meer voor jou. Nieuwsgierig naar welke tablets wij voor je hebben? Neem dan een kijkje bij onze goedkope tablets. Of check onze tablets met simkaart, waardoor je niet afhankelijk bent van wifi om te kunnen internetten. Wel zo praktisch om hem ook onderweg te kunnen gebruiken!

Deel dit artikel