Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Meer tekens in je Twitter: links en afbeeldingen tellen niet meer mee in limiet

20-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
20-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Twitter heeft de limiet voor het aantal tekens aangepast. Voortaan tellen links en afbeeldingen niet meer mee in het maximale aantal van 140 tekens. De verandering geldt eigenlijk voor alles wat niet ‘gewoon’ tekst is. Het citeren van een andere tweet, gifjes, video’s en polls vallen nu dus ook buiten de limiet.

Met de verandering wil Twitter het voor zijn gebruikers makkelijker maken om het sociale netwerk te gebruiken. Eerder deden verhalen de rondte dat het bedrijf afstand zou nemen van zijn kenmerkende limiet van 140 tekens. Daar is dus geen sprake van. De limiet blijft bestaan, maar je bent nu dus geen tekens kwijt als je je tweet wilt opfleuren met een foto, video of link naar een andere pagina.

Mentions, waarmee je door het schrijven van @gebruikersnaam ‘gesprekken’ via het sociale netwerk kunt voeren en naar bepaalde gebruikers kunt verwijzen, tellen voorlopig nog wel mee in de limiet. Twitter onderzoekt of het wenselijk is om dit aan te passen. Een veelgehoord kritiekpunt is dat een gesprek met veel deelnemers ondoenbaar wordt, omdat alle tekens dan al opgaan aan het vermelden van ieders gebruikersnaam. Aan de andere kant kan het opheffen van deze limiet ook spam in de hand werken.

Deel dit artikel