T-Mobile blog Founders blog
telefoon doorschakelen
Overzicht Mobiel

Je telefoon doorschakelen: dit is er mogelijk!

17-01-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-01-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Altijd bereikbaar zijn: er zijn momenten waarop je dat wil. Bijvoorbeeld als je een belangrijk telefoontje verwacht. Verwacht je een belangrijk belletje op de vaste telefoon, maar ben je niet thuis? Dan kun je de telefoon doorschakelen naar je mobiel. Hoe dat precies werkt? Dat lees je in dit artikel.

Wat is je telefoon doorschakelen?

Je telefoon doorschakelen is het doorschakelen van een inkomende oproep, die niet wordt opgenomen, naar een ander telefoonnummer. Dat andere telefoonnummer stel je zelf in. Iets dat je vooraf doet.

Zo kun je een telefoon doorschakelen op je mobiele telefoon

Je kunt je telefoon doorschakelen in verschillende situaties. Bijvoorbeeld als je je telefoon niet opneemt, geen bereik hebt, in gesprek bent of bij elke inkomende oproep. Per situatie heb je een eigen code om het doorschakelen aan- en uit te zetten.

Je activeert een doorschakeling door een code in te voeren, gevolgd door het telefoonnummer waarnaar de gesprekken moeten worden doorgeschakeld. Daarna kies je de ‘bel’-toets en je telefoon wordt doorgeschakeld voor de gekozen situatie. Dit werk op alle mobiele telefoons hetzelfde. Van iPhone tot Samsung. Hieronder laten we zien welke code bij welke situatie hoort: 

  • Bij geen gehoor: **61*telefoonnummer# (uitzetten: ##61#)
  • Bij geen bereik: **62*telefoonnummer# (uitzetten: ##62#)
  • Als je in gesprek bent: **67*telefoonnummer# (uitzetten: ##67#)
  • Altijd, bij elk inkomend gesprek: **21*telefoonnummer# (uitzetten: ##21#)

Heb je meerdere doorschakelingen ingevoerd en wil je deze allemaal verwijderen? Dan kies je de code ##002# en klik je op de ‘bel’-toets.

hoe telefoon doorschakelen

Gesprekken doorschakelen op je vaste telefoon

Je kunt bij ons ook je vaste telefoon doorschakelen. Bijvoorbeeld naar je mobiele telefoon. Zo ben je ook bereikbaar als je niet thuis bent. Je huistelefoon doorschakelen naar mobiel? Dat doe je zo:

  • Log in op My T-Mobile Thuis en kies de optie ‘Internet, TV en Vast Bellen’.
  • Het tabblad ‘Instellingen’ verschijnt. Hier zie je je telefoonnummer(s). Klik op het telefoonnummer waarvan je gesprekken wilt doorschakelen.
  • Klik achter het nummer dat je wilt doorschakelen op ‘Instellingen’. Hier kun je doorschakelen aanzetten of wijzigen. Voer het nummer in waar je de telefoon naar wilt doorschakelen.
  • Als je nu wordt gebeld op je vaste telefoon, wordt deze doorgeschakeld naar het ingestelde nummer.

Elk gesprek doorschakelen naar voicemail

Ben je op vakantie of heb je een andere reden om even niet bereikbaar te willen zijn? Dan kun je gesprekken van je mobiele telefoon ook direct doorschakelen naar je voicemail. Dat kan heel makkelijk:

  • Aanzetten: kies **21*telefoonnummer# en klik op de ‘bel’-toets.
  • Doorschakelen uitzetten: kies ##21# en klik de ‘bel’-toets.

Wanneer een oproep doorschakelen?

Een oproep doorschakelen kan handig zijn op veel momenten. Bijvoorbeeld als je even niet thuis bent en een belangrijk telefoontje verwacht. Dan wil je toch bereikbaar zijn. Het is dan een fijne gedachte dat de telefoon is doorgeschakeld en je zeker weet dat je de oproep niet mist. Het kan ook zijn dat je telefoon wordt gerepareerd en dat je je huidige nummer tijdelijk doorzet naar een ander nummer.

Gebruik je een werktelefoon? Dan kan het soms handig zijn om de telefoon door te schakelen naar iemand anders. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Of in een meeting zit. Zo blijft het bedrijf bereikbaar.

Wat je mobiele abonnement ook is, je kunt altijd je telefoon doorschakelen als dat nodig is. Zonder extra kosten. Wel zo makkelijk.

Deel dit artikel