Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

De eerste telefoon met 3D-camera van Google Tango komt in november

06-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Onze smartphones weten dankzij GPS heel goed waar ze zich in de wereld bevinden. Maar smartphoens zijn niet in staat om te zien hoe de ruimte direct om het apparaat heen eruit ziet. Google werkt aan een technologie die daar verandering in brengt: Tango. En de eerste smartphone die deze technologie krijgt, komt volgende maand op de markt.

Het gaat om de Phab2 Pro van Lenovo. De camera van deze telefoon is in staat om diepte waar te nemen. Dat opent allerlei deuren, bijvoorbeeld op het gebied van augmented reality. Denk bijvoorbeeld aan het populaire Pokémon Go. Als je de augmented reality-functie aanzet, kun je zien hoe de beestjes zich ergens op straat of in jouw keuken bevinden. Maar de Pokémon past zich niet aan aan zijn omgeving. Heel overtuigend is het dan ook niet.

Als een camera in staat is om zijn omgeving waar te nemen, kunnen dit soort virtuele objecten – of Pokémon – zich aanpassen aan de omgeving. Denk aan de toepassingen: een nieuwe keuken alvast uitproberen. Of kijken hoe een nieuw bankstel er in jouw omgeving uitziet.

Wanneer de Phab2 Pro in Nederland beschikbaar komt, is nog onbekend. Op deze pagina van Lenovo staat nog steeds dat hij ‘deze zomer verkrijgbaar’ is. Dat was ook het oorspronkelijke moment dat hij in de Verenigde Staten uit zou komen. Nu komt hij dus definitief in november. Een release in Europa zal waarschijnlijk snel volgen.

https://youtu.be/iHN4c7FYXYs

Deel dit artikel