Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Telefoon weg AUB…

22-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
22-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

“Laten we de ontwikkeling steunen van een product dat onze diensten onmogelijk maakt.” Zei nooit iemand in een bedrijf. Tenminste, tot dit jaar. T-Mobile steunt namelijk Block, een doosje dat ál het netwerk van je telefoon blokkeert.

Waarom, zou je zeggen? Nou, let me tell you. Of je het nou leuk vindt of niet, ook jij hebt waarschijnlijk een (lichte vorm van) telefoonverslaving. Volgens onderzoek zijn er veel mensen die hun telefoon meer dan 100(!) keer per dag ontgrendelen. En die telefoon brengt ons heel veel goeds, maar de balans slaat een beetje door.

Volgens de heren achter Block, het best te beschrijven als een hele mooie mini-Kooi van Faraday, moeten we kijken naar mogelijkheden om ons af en toe los te kunnen maken van onze telefoon. En ‘gewoon even uitzetten’ is volgens hen geen optie. Block leeft onder het motto, ‘out of sight, out of mind’. “Telefoons zijn in eerste instantie ontworpen om altijd bij je te dragen, niet zozeer om ergonomisch mee te bellen. Alle apps zijn er ook op gericht om je zo lang en vaak mogelijk op je telefoon te laten kijken. Het is heel moeilijk om hier als gebruiker tegenop te boksen. En hopelijk kan Block daar een handje mee helpen.”, aldus Sidney Vollmer, één van de oprichters.

Block richt zich vooral op sociale momenten. Zet tijdens een etentje allemaal je telefoon in Block (er passen er zes in) en je kunt ongestoord van elkaars gezelschap genieten. En uiteraard, wie als eerste zijn telefoon er toch uit pakt, mag ook de rekening oppakken. En mocht er iemand niet meedoen, kan er natuurlijk altijd een potje bordjeprik gespeeld worden.

Initiatieven als deze zijn er al meer in de wereld, maar ik durf wel te stellen dat dit in ieder geval de mooiste is. De eerste zending wordt via crowdfunding gefinancierd, dus als je interesse hebt, schrijf je dan hier in.

Deel dit artikel