T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

telefoonnummer nagaan
Overzicht Mobiel

Telefoonnummer nagaan: weten wie jou belt

19-01-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
19-01-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Omdat je smartphone nummerherkenning heeft, weet je vaak al voor je opneemt wie er belt. Dit komt omdat de meeste bellers in je contacten staan: van familie en vrienden tot collega’s en kennissen. Heb je een telefoontje gemist van een onbekende beller? Dan kun je het telefoonnummer nagaan. Ideaal als je wilt weten van wie het 06-nummer is dat je belt. Of als je gebeld bent door een regulier telefoonnummer dat je niet herkent.

Handige manieren om een telefoonnummer na te gaan

Ben je gebeld door een onbekend nummer? Je kunt op twee manieren achterhalen wie jou heeft gebeld.

WhatsApp: ideaal om te weten van wie het 06-nummer is dat je belt

Wil je weten van wie het 06-nummer is dat je belt? Daarvoor is er een handig trucje: WhatsApp. Vrijwel iedereen met een mobiele telefoon gebruikt deze app. En vrijwel iedereen heeft op WhatsApp een profielfoto ingesteld.

Ben je gebeld door een onbekend mobiel nummer, dan kun je dit telefoonnummer toevoegen aan je contacten. Vervolgens kun je in WhatsApp een nieuw gesprek aanmaken met dit telefoonnummer. Wees gerust: je hoeft niet een bericht te versturen om het gespreksvenster te openen.

Is het gesprek aangemaakt? Dan kun je kijken van wie het 06-nummer is door de profielfoto te openen. Wie weet herken je degene die op de foto staat. Slimme manier om een telefoonnummer na te gaan, want nu weet je wie jou heeft gebeld.

Biedt WhatsApp geen resultaat? Probeer het dan via Facebook. Veel mensen hebben hun account aangemaakt met hun telefoonnummer. Meestal is dit nummer nog zichtbaar. Zoek via Facebook op het telefoonnummer dat je belde. Wie weet heb je nu wél resultaat!

telefoonnummer nagaan tips

Welk telefoonnummer is dit? Telefoonnummer opzoeken op internet

Werkt het WhatsApp-trucje niet of is het nummer dat je belt geen mobiel nummer? Er zijn andere manieren om een telefoonnummer na te gaan. Bijvoorbeeld door omgekeerd te zoeken via telefoonboek.nl. Deze zoekmachine voor telefoonnummers is je beste kans om te achterhalen wie je belt. Heb je resultaat? Dan zie je welk bedrijf of persoon je probeerde te bellen.

Heb je geen resultaat? Alternatieven voor telefoonboek.nl zijn er ook, zoals telefoonnnummerzoeken.net en wieheeftgebeld.nl.

Ik word gebeld door een onbekend buitenlands nummer: wie heeft mij gebeld?

Ben je gebeld door een onbekend buitenlands telefoonnummer? Wees dan voorzichtig met terugbellen, vanwege een vergrote kans op oplichting. Dit wordt wangiri-fraude benoemd. Buitenlandse oplichters gebruiken een computer om snel zo veel mogelijk willekeurige telefoonnummers te bellen. Neem je op? Dan hoor je niets en wordt de verbinding verbroken. Bel je vervolgens terug? Dan betaal je veel geld voor het gesprek, omdat het in de meeste gevallen een duur servicenummer is. De fraudeur verdient geld als jij terugbelt. Niet doen dus, want zo krijg je een hoge telefoonrekening boven de vaste kosten van je abonnement.

Van wie is het 06-nummer? Check het door terug te bellen

Lukt het je niet om het telefoonnummer na te gaan op de manieren in dit blog? Dan is er altijd nog een manier om te achterhalen van wie het 06-nummer is: terugbellen. Met Nederlandse mobiele nummers kan dat waarschijnlijk geen kwaad. Van voor jou onbekende buitenlandse nummers is het misschien beter als je die niet terugbelt. Heb je last van een onbekend nummer dat je blijft bellen? Zo blokkeer je de beller. Ook kun je dit bij ons melden zodat wij er iets tegen kunnen doen. Lees dit topic op onze Community hierover voor meer informatie.

Succes!

Deel dit artikel