Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Het masterplan van Musk: Tesla werkt aan elektrische bus en vrachtwagen

21-07-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
21-07-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Elon Musk heeft deel twee van zijn masterplan onthuld. Het grote nieuws? Tesla werkt aan een elektrische bus en een elektrische vrachtwagen, die volgend jaar al worden onthuld.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Musk presenteerde tien jaar geleden zijn eerste masterplan, waarin hij de doelstellingen van Tesla toelichtte. Met de introductie van de betaalbare Model 3 is dat plan bijna volbracht, dus het is de hoogste tijd om verder vooruit te kijken. De Tesla-baas houdt niet zo van stilzitten, dus ook zijn nieuwe concepten zijn ambitieus.

Neem de elektrische bus. Musk wil dat voertuig autonoom laten rijden en wil het gangpad achterwege laten. Je stapt niet langer uit bij een bushalte, maar wordt afgezet op je eindbestemming. Daarnaast rijdt en remt de Tesla-bus net zo snel als andere voertuigen, zodat hij filevorming op drukke wegen kan voorkomen.

Musk zou ook graag zien dat zijn auto’s meer gebruikt worden. Hij stelt dat de voertuigen slechts 5 tot 10 procent van de dag daadwerkelijk op de weg te vinden zijn en daar wil hij verandering in brengen. Hij denkt eraan om autonome Tesla’s in te zetten als onderdeel van een nieuwe autodeeldienst. Zo kunnen Tesla-rijders eenvoudig bijverdienen en worden de auto’s vaker gebruikt.

Deel dit artikel