Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Tesla en SolarCity voorzien heel eiland van stroom via zonne-energie

23-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Autofabrikant Tesla en SolarCity, het bedrijf waar Elon Musk bestuursvoorzitter is en dat hij is overgenomen door Tesla, hebben samen een grote impact gemaakt op het eiland Ta’u in de Grote Oceaan. De producten van beide bedrijven voorzien het hele eiland, dat niet meer dan 1000 inwoners telt, namelijk van elektriciteit.

Daarmee is diesel vrijwel helemaal verleden tijd, schrijft SolarCity op zijn blog. In plaats daarvan wordt nu zonne-energie opgewekt met panelen van SolarCity. Die energie wordt opgeslagen in de batterijen van Tesla: de Powerpacks, waarvan er zestig op het eiland zijn geplaatst. Ta’u maakt onderdeel uit van de Samoan-eilanden, een afgelegen eilandgroep in de Stille Oceaan.

Het project in Ta’u werd gesponsord door de autoriteiten in de Verenigde Staten, waar een deel van de Samoan-eilanden onderdeel van uitmaakt. Volgens SolarCity gaat het project een hoop geld schelen voor het eiland, dat eerder bijna 415.000 liter aan diesel per jaar gebruikte. Dat moest ook nog eens geïmporteerd worden, omdat het eiland voor veel voorzieningen afhankelijk is van het vasteland. Op het gebied van elektriciteit en energie is het eiland nu dus zelfvoorzienend.

Deel dit artikel