Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

Wij verbeteren continu ons netwerk dankzij jouw snelheidsmetingen

30-07-2020 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
30-07-2020 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Wat zijn snelheidsmetingen eigenlijk?

Alle snelheidsmetingen van ons netwerk kun je terugvinden in onze dekkingskaart. Door in te zoomen op een locatie, verschijnen er ‘zeshoeken’ op het scherm. Dit betekent dat er in dat gebied snelheidsmetingen zijn uitgevoerd. Deze zeshoeken zijn ongeveer 200 meter breed en 200 meter hoog. Als je één zeshoek ziet, betekent dat ons netwerk op die locatie is getest door één of meerdere klanten. Je ziet aan de linkerkant vervolgens hoeveel tests er zijn uitgevoerd. Ook zie je de gemiddelde- en maximale snelheid van ons netwerk. Die metingen kunnen zowel binnen als buiten zijn gedaan.

Snelheidsmetingen T-Mobile

Hoe wordt de snelheid van ons netwerk gemeten?

Alle metingen die je in de dekkingskaart ziet, worden gedaan met de Ookla Speedtest-app. Klanten van alle mobiele providers kunnen deze app downloaden op hun toestel. Met die app kun je de snelheid van jouw mobiele netwerk meten op een bepaalde locatie. Bijvoorbeeld bij jou thuis. Doordat onze klanten speedtests uitvoeren, maakt dit het voor ons mogelijk om de metingen van onze klanten weer te geven op de dekkingskaart. Natuurlijk gebeurt dit helemaal anoniem.

Wat gebeurt er met mijn snelheidsmetingen?

T-Mobile verzamelt alle metingen die gedaan zijn met de Ookla’s Speedtest-app om de gemiddelde en maximumsnelheid te berekenen. Deze analyses gebruiken we om te beoordelen of de klantervaring van ons netwerk net zo goed is als wij verwachten. Daarnaast kunnen we deze analyses gebruiken om te bepalen op welke plaatsen wij ons netwerk kunnen verbeteren.

Wat zeggen deze getallen precies?

De snelheidsmeting is een momentopname, die door verschillende factoren wordt beïnvloed. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. Hoe groter het aantal metingen, des te nauwkeuriger kunnen we de verwachte snelheid op jouw locatie bepalen. Bij een klein aantal metingen gebruiken we de uitkomsten natuurlijk wel als indicatie.

Zelf eens testen?

Je kunt zelf ook snelheidstests uitvoeren. Dit kun je onder andere doen via de Ookla’s Speedtest-app voor Android of iOS.

Als je zelf wilt testen, is het goed om te weten dat:

 • Alleen de metingen van het 4G- en 5G-netwerk via de Ookla Speedtest-app te zien zijn in de dekkingskaart.
 • Je test niet direct zichtbaar is in de dekkingskaart. Dit duurt meestal enkele dagen.
 • Het uitvoeren van speedtests ten koste gaat van je databundel.
 • De gegevens anoniem worden verwerkt; we zien niet wie de test heeft gedaan.
 • Als een GPS-locatie niet kan worden herkend of wanneer een test een technologisch onmogelijk resultaat toont, zullen wij deze gegevens uit de data filteren.
 • Het kan zijn dat je snelheidstest niet precies op jouw locatie wordt weergegeven. Dit kan komen door de nauwkeurigheid van je GPS-locatie.

Hoe meet ik de snelheid van het netwerk?

Wil je zelf de snelheid van je netwerk meten? Dit is hoe je dat doet:

  1. Installeer de Ookla Speedtest-app voor Android of iOS.
  2. Zorg dat je verbonden bent met het mobiele netwerk van T-Mobile (niet via wifi).
  3. Start de test in de app.
  4. Je ziet direct hoe snel het netwerk op jouw locatie is.
Deel dit artikel