T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

the voice 5g optreden concert t-mobile unlimited
Overzicht Innovatie

Primeur The Voice: concert live opgenomen via 5G

12-03-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
12-03-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

T-Mobile Nederland heeft het beste mobiele netwerk ter wereld. Dat hypermoderne netwerk mag daarom best op de proef worden gesteld, toch? Dat vonden de kandidaten van The Voice of Holland en hun liveband ook. Op een wel heel bijzondere manier …

Live opgenomen vanuit verschillende plaatsen via 5G

Vanuit Ahoy Rotterdam was op 4 maart 2021 een live opgenomen optreden van de acht overgebleven deelnemers van The Voice of Holland te zien. Maar hun vaste liveband? Die was voor een groot deel niet ter plaatse. Vijf bandleden stonden op vijf verschillende locaties in ons land. Zij begeleidden de talenten via ons supersnelle 5G-netwerk. Iets wat met de Unlimited mogelijkheden van het beste mobiele netwerk ter wereld gewoon, zonder vertraging, kan. En dit was natuurlijk live te volgen via de social kanalen van The Voice of Holland.

Alleen mogelijk met een perfecte verbinding

Op verschillende locaties samen live optreden. Niet zo lang geleden was dit nog ondenkbaar. De komst van 5G maakt het mogelijk. En dat ons 5G-netwerk grenzen verlegt, wist je al. Zo werd vorig jaar via het 5G-netwerk van T-Mobile ‘The Impossible Tattoo’ gezet: de eerste tattoo ooit die op afstand door middel van een robotarm werd gezet.

Dat was al een knappe prestatie, maar live met elkaar optreden zonder dat je bij elkaar in de buurt bent: ook dat was nog nooit eerder succesvol gedaan. Muzikanten weten dit als geen ander. Om in harmonie samen te spelen moet elke toon raak zijn en is goede communicatie onmisbaar. Zo niet? Dan loopt een optreden in de soep.

Met elkaar optreden zonder in een ruimte te zijn? Vergeet het maar, zou je zeggen. Maar ons 5G-netwerk bewees op 4 maart om 20.00 uur het tegendeel. Via ons 5G-netwerk stonden de kandidaten en bandleden live met elkaar in contact. Dankzij een minimale vertraging op ons netwerk was het voor de kandidaten en band alsof ze bij elkaar in één ruimte waren. Terwijl ze in werkelijkheid over heel Nederland verdeeld waren. Dankzij de realtime verbinding van ons 5G-netwerk hoorden de muzikanten elkaar tóch synchroon. Zo liep geen instrument of stem uit de maat. Je ziet hier een leuk kijkje achter de schermen van deze primeur

Waar traden de bandleden op?

De deelnemers van The Voice of Holland traden samen op vanuit Ahoy Rotterdam. Hun bandleden stonden op verschillende plaatsen door het hele land. Met soms wel een afstand van meer dan 200 kilometer speelden ze toch naadloos samen. Van de Afsluitdijk tot de Middeleeuwse poort in Amersfoort. En van Vlissingen tot Amsterdam. Iets wat alleen kon dankzij het supersnelle en stabiele 5G-netwerk van T-Mobile, waarmee de mogelijkheden écht Unlimited zijn.

the voice 5g optreden via netwerk t-mobile unlimited

Ga ook voor Unlimited 5G!

De talenten van The Voice of Holland bewezen nog maar eens dat de mogelijkheden van ons 5G-netwerk écht Unlimited zijn. Ook onbeperkt genieten van ons 5G-netwerk? Go Unlimited! Combineer dit met een 5G-telefoon als de Samsung Galaxy S21 5G, iPhone 12, de nieuwe iPhone 13 of OPPO Reno4 en je hebt nét zo’n realtime verbinding als de talenten van The Voice met hun band!

Deel dit artikel