Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Ga mee op thuisuitje achter de gesloten deuren van Museum de Gevangenpoort

28-04-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
28-04-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Museum de Gevangenpoort is een absolute blikvanger in Den Haag. Kom je met de auto, fiets, tram of wandelend langs de Hofvijfer, is je oog er vast al eens op gevallen en heb je je afgevraagd wat er binnen de muren van dat imposante oude gebouw allemaal heeft afgespeeld.

In de 13e eeuw vormde het nog de toegangspoort tot het kasteel van de Graven van Holland, tegenwoordig het Binnenhof. Later werd de ‘Voortpoort van den Hove‘ vooral ingezet als gevangenis, al werden de eerste echte cellen pas in de 16e eeuw toegevoegd aan de poort.

Vierhonderd jaar lang bleef de Gevangenpoort een gevangenis. In die vierhonderd jaar hebben ook bekende vaderlanders vastgezeten in de Gevangenenpoort, al hadden zij een eigen, luxe cel: de Ridderkamer. Eind negentiende eeuw overleefde de Gevangenenpoort een tweede nominatie om gesloopt te worden om vervolgens in 1882 tot museum te worden verklaard.

https://www.instagram.com/p/B_h3Tq8jAJg/?utm_source=ig_web_copy_link

Thuisuitje door de Gevangenpoort

Ook vandaag de dag vertelt Museum de Gevangenpoort het spannende verhaal van misdaad en straf in voorbije tijden via rondleidingen. Nu het museum gesloten is, deelt het ook korte verhalen via de Facebook-pagina van de Gevangenenpoort.

Maar je kunt nu al een speciale rondleiding krijgen voor dit fascinerende museum, want op 29 april gaan we via Instagram Live op thuisuitje naar de Gevangenenpoort. Wil je meer weten over berechting en bestraffing in vroeger tijden? Was de “verlaat de gevangenis zonder te betalen” je favoriete kaart bij Monopoly? Kijk dan op 29 april mee vanaf 14.00 uur!

Schrijf je in voor de uitjesgids

Wil je als eerste weten welke thuisuitjes op het programma staan? Onze Thuisuitjes Gids met alle exacte informatie over tijdstippen en locaties wordt elke week bekend gemaakt via de speciale thuisuitjes nieuwsbrief, waarvoor je je online kunt inschrijven .

Deel dit artikel