Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Tropisch thuisuitje naar Burgers’ Zoo

29-04-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
29-04-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Vraag een willekeurige Nederlander om een dierentuin te noemen en Burgers’ Zoo zal niet ontbreken. Kóninklijke Burgers’ Zoo, moeten we eigenlijk zeggen, want dat is de officiële naam van de dierentuin in Arnhem na het 100-jarig bestaan in 2013. Ook al is het lastig in te denken dat dit imposante dierenpark ooit is ontstaan toen Johan Burgers zijn fazanterie openstelde voor het publiek.

Tropische omgeving

Anno 2020 is Burgers’ Zoo een internationaal vermaard dierenpark dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt. Met zijn imposante ecodisplays onderscheidt Burgers’ Zoo zich van andere dierenparken in de wereld. Het eerste display, waarin flora en fauna zo realistisch mogelijk worden getoond, opent in 1988. Het tropische regenwoud van de Bush laat je even vergeten dat je toch echt in Arnhem bent.

In 2017 opent Burgers’ Zoo zijn nieuwste ecodisplay, de Mangrove. Het is nog altijd ‘s-werelds grootste overdekte mangrovehal. In deze unieke tropische omgeving leven vlinders, vogels, vissen en reptielen naast elkaar met wenkkrabben en Caribische zeekoeien. Een fascinerende plek om te bezoeken.

Zeekoeien kijken

Op 30 april aanstaande gaan we via Instagram Live op thuisuitje naar Burgers’ Zoo en bezoeken we de prachtige Mangrove in het dierenpark. Tijdens ons uitje gaan we op bezoek bij de Caribische zeekoeien en zal verzorgen Joeri paraat staan om al jullie vragen te beantwoorden.

Ga je mee op dit tropische thuisuitje? Volg Thuisuitjes dan op Instagram en kijk op 30 april mee vanaf 14.00 uur.

Mocht je na afloop van ons uitje nog geen genoeg hebben van Burgers’ Zoo? Dan kun je ook in deze tijden van thuisblijven meer dan genoeg tijd doorbrengen in het park. Zo heeft Burgers’ Zoo diverse afleveringen van de serie ‘Silent Zoo’ online staan op hun YouTube-kanaal, waarin je ruim twee uur van dichtbij kunt meekijken in de Safari en de Mangrove.

En ook via Facebook zendt het dierenpark wekelijks live uit, elke dinsdag- en donderdagochtend kun je live meekijken in Burgers’ Zoo.

https://www.instagram.com/p/B_iqDxbDeKX/

Mis geen moment met de uitjesgids

Wil je vanaf nu geen moment van onze thuisuitjes meer missen? Onze Thuisuitjes Gids met alle exacte informatie over tijdstippen en locaties wordt elke week bekend gemaakt via de speciale thuisuitjes nieuwsbrief, waarvoor je je online kunt inschrijven .

Deel dit artikel