Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Reis mee terug in de tijd met dit thuisuitje naar Kasteel Aldenghoor

23-04-2020 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
23-04-2020 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Kasteel Aldenghoor werd oorspronkelijk gebouwd als versterkt huis in de 13e eeuw door de heren Ghoor en Van Horne. In de eeuwen daarna wordt het slot steeds verder uitgebreid met onder meer een toegangsbrug, grachten en wallen. Kasteel Aldenghoor is gebouwd op een moeras, wat men in het Limburgs dialect “ghoor” noemt.

Oorspronkelijk kreeg het kasteel in Haelen de naam Kasteel Ghoor, maar omdat er het plaatsje Neer ook een Kasteel Ghoor stond, werd het kasteel in Haelen al snel omgedoopt tot “Aldenghoor” (Oude Ghoor), terwijl het kasteel in Neer de naam Neyenghoor (Nieuwe Ghoor) kreeg.

Levendige locatie

Door de jaren heen heeft het kasteel diverse bewoners gekend en dus staat het bol van de historie. En ook vandaag de dag leeft het kasteel meer dan ooit, met een eigen brasserie, een zonnig terras en zelfs een bed & breakfast . Daarnaast is Kasteel Aldenghoor een populaire locatie voor trouwerijen!

Tijdens dit bijzondere thuisuitje neemt Vera Helwegen-Haans ons mee door de nog altijd authentiek ingerichte kamers van het kasteel. De meubels, schilderijen, zijden vloerkleden en plafondschilderijen: het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan! Alle vragen die je hebt over ridders, kastelen en deze bijzondere plek kun je uiteraard stellen tijdens de tour.

De gratis live rondleiding via Instagram begint op vrijdag 24 april om 14.00.

Schrijf je in voor de Thuisuitjes Gids

Wil je als eerste weten welke thuisuitjes op het programma staan? Onze Thuisuitjes Gids met alle exacte informatie over tijdstippen en locaties wordt elke week bekend gemaakt via een speciale thuisuitjes nieuwsbrief, waarvoor je je online kunt inschrijven .

Deel dit artikel