Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

75 Jaar vrijheid: Ga mee op bijzonder thuisuitje naar Oorlogsmuseum Overloon

01-05-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-05-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

In 2019 en 2020 staan we in Nederland stil bij de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Op 4 mei gaan we op bezoek bij het grootste en oudste oorlogsmuseum van Nederland: het Oorlogsmuseum Overloon. Daar zullen Janneke en Luuk ons trakteren op bijzondere verhalen om samen even stil te staan bij de waarde van onze vrijheid.

Slag bij Overloon

“Oorlog hoort in een museum”, dat is het motto van het Oorlogsmuseum Overloon . Het imposante museum is het grootste van Nederland, er loopt zelfs een volledige fietsbrug van 90 meter doorheen.

Het Oorlogsmuseum was 74 jaar geleden geleden het eerste museum over de Tweede Wereldoorlog in West-Europa en werd opgebouwd op het slagveld van de Slag bij Overloon. Deze slag tussen de Panther-tanks van de Duitsers en de Amerikaanse Sherman-tanks duurde bijna 3 weken en is nog altijd de zwaarte tankslag die ooit op Nederlands grondgebied heeft plaatsgevonden.

In het museum zijn meer dan 150 voer-, vaar- en vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog te bekijken, waar vaak de meeste bijzondere, indrukwekkende en spannende verhalen achter schuil gaan.

Thuisuitje naar Overloon

Op 4 mei zullen Janneke en Luuk van het Oorlogsmuseum Overloon ons rondleiden door het verder verlaten museum en een aantal van die verhalen met ons delen. Ga je mee op thuisuitje naar Overloon? Kijk dan op 4 mei vanaf 14.00 uur mee via Instagram Live.

Wil je voortaan als eerste op de hoogte zijn van alle thuisuitjes? Schrijf je dan in voor onze ‘Uitjesgids’ met alle exacte informatie over tijdstippen en locaties en ontvang deze wekelijks in je inbox .

Mocht je na ons thuisuitje naar Oorlogsmuseum Overloon nog meer willen weten, bekijk dan zeker ook eens de vlogs op hun Facebook-pagina . Wil je meer weten over de aangepaste herdenkingen op 4 mei en vieringen op 5 mei, kun je meer informatie vinden op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Deel dit artikel