Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Ga mee op thuisuitje en ontdek het creatieve broeinest Strijp-S

05-05-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-05-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het stadsdeel Strijp in Eindhoven is onlosmakelijk verbonden met Philips. In 1916 laat Anton Philips de eerste fabriek op Strijp bouwen. Een glasfabriek voor productie van peertjes, uiteraard. Philips doopt het gebied rondom de fabriek Strijp-S, waar latere industrieparken van Philips de namen Strijp-T en Strijp-R kregen. Inderdaad, de eerste letters van Strijp.

In de jaren die volgen bouwt Philips de activiteiten op Strijp-S verder uit en het industriegebied wordt hét gebied waar apparaten worden uitgevonden en geproduceerd. Lampen, radio’s en later ook televisies. Er worden enkele indrukwekkende en opvallende gebouwen op het terrein gebouwd, waaronder het Glasgebouw, de Machinekamer en het Ketelhuis.

De Verboden Stad

Intussen groeide Eindhoven zo’n beetje om Strijp-S heen. Maar terwijl er dagelijks duizenden mensen het terrein op en af gingen om hun werk te verrichten, was Strijp-S nooit vrij toegankelijk. Het leverde het industrieterrein de bijnaam ‘De Verboden Stad’ op.

Vanaf de jaren ’90 van de vorige eeuw begint Philips voorzichtig aan te vertrekken uit Eindhoven. Het leidt tot de eerste gesprekken over het herontwikkelen van het gebied. De Verboden Stad opent stap-voor-stap zijn deuren en uiteindelijk verlaat het bedrijf in 2016 Strijp-S bijna volledig.

https://www.instagram.com/p/B_xkw7Njlgn/

Rondleiding

Het oude industriële erfgoed werd omgetoverd tot een broeinest van inspirende werkplekken voor makers en zijn enkele gebouwen omgebouwd tot prachtige woningen. Strijp-S bruist van de creatieve energie!

Op 6 mei aanstaande kun je mee op een unieke rondleiding over Strijp-S. Samen met Aniek en Rik van ThisIsEindhoven gaan we langs de meest opvallende gebouwen, inspirerende ondernemers en zien we Strijp-S door hele andere ogen. Ga je mee op thuisuitje met ons? Kijk dan (gratis) mee via Instagram Live op 6 mei, vanaf 14.00 uur.

Uitjesgids

Wil je vanaf nu geen moment van onze thuisuitjes missen? Onze Thuisuitjes Gids met alle exacte informatie over tijdstippen en locaties wordt elke week bekend gemaakt via de speciale thuisuitjes nieuwsbrief, waarvoor je je online kunt inschrijven .

Deel dit artikel