Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Nom nom: Een uniek kijkje achter de schermen bij deze prijswinnende ijssalon

08-05-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-05-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Na een lange dag school of werk is het misschien wel het beste toetje: een wandeling naar je lokale ijssalon en dan een heerlijk ijsje. Soft of room? Één of twee bolletjes? Een hoorn of een bekertje? Discodip?

Maar wat gaat er eigenlijk allemaal vooraf aan die traktatie?

Romeinen

De geschiedenis van een ijsje als traktatie of nagerecht is al zo oud als de weg naar Rome. Letterlijk, want in de tijd van de Romeinen werd er voor het eerst gesproken over een sorbet, zo valt te lezen in het boek A History of Food .

Zoals met wel meer zaken waren de Romeinen ook hier niet bang voor een beetje innoveren en zo schotelde zij hun gasten de meest creatieve ijsgerechten voor. IJs bereid met sneeuw, gemengd met honing, rozenwater of fruit.

In de tijd van renaissance werd roomijs echt populair, vooral in Italië. Nadat een Siciliaanse poelier een beroemde wedstrijd wist te winnen, werd roomijs al snel zo populair in Italië dat er behoefte ontstond voor grootschalige bereiding.

Vanuit Italië breidde de liefde voor roomijs zich via Frankrijk uit over de hele wereld en al snel onstond er en hele collectie aan smaken, geuren en kleuren.

IJs maken

Anno 2020 is Italië nog steeds bekend en berucht om zijn voorliefde voor gelato. Maar één van de beste ijsmakers ter wereld vinden we hier in Nederland.

Meesterijsbereider Theo Clevers won in 2005 de fameuze Coppa D’Oro in de categorie onder de 30 jaar en heeft sinds de jaren ’90 een indrukwekkende prijzenkast opgebouwd. Intussen zijn er al 7 Clevers ijssalons te vinden in het zuiden van ons land en is Theo voorzitter van de Nederlandse IJsvak wedstrijden.

Tijdens een bijzonder thuisuitje op 11 mei neemt Theo ons mee naar zijn ijsmakerij in Grubbenvorst en laat hij ons zien hoe zo’n lekkere traktatie precies gemaakt wordt.

Ook benieuwd naar dit unieke kijkje achter de schermen? Kijk dan op 11 mei (gratis) mee op Instagram Live! Het thuisuitje start om 14.00 uur.

Uitjesgids

Wil je vanaf nu geen moment van onze thuisuitjes missen? Onze Thuisuitjes Gids met alle exacte informatie over tijdstippen en locaties wordt elke week bekend gemaakt via de speciale thuisuitjes nieuwsbrief, waarvoor je je online kunt inschrijven .

Deel dit artikel