T-Mobile blog Founders blog
thuiswerken tips
Overzicht Thuis

Beste tips om thuis te werken

05-02-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-02-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Van de ene call snel door naar de andere. Om daarna snel verder te gaan met een project of opdracht. Snel, snel, snel, maar ook zorgvuldig. Want straks komen de kinderen thuis van school. Ja, thuiswerken heeft zo zijn uitdagingen en het is behoorlijk intensief. Wij geven je wat tips om thuis te werken, zodat je dit op een gezonde manier volhoudt. Ook als je thuiswerkt met kinderen die niet naar school kunnen.

Tips voor thuiswerken: de handigste op een rij

Je kunt het thuiswerken (ook met kinderen) op allerlei manieren een stuk comfortabeler en effectiever maken. Hoe? Zo!

Haal je kantoor in huis

Spiegel je thuiswerkplek zoveel mogelijk aan de werkplek zoals je die op kantoor hebt. Zorg voor net zo’n comfortabele stoel en eventueel voor een extra monitor. Zo hoef je niet alles op het (toch wel) kleine scherm van je laptop te doen. Dat scheelt gespitste ogen en een voorovergebogen houding. Met deze maatregel zit je waarschijnlijk meteen een stuk ontspannener aan je werkplek.

Over zithouding gesproken: werk op een ergonomische stoel. Eentje die je ook op je werk hebt, of van je werk mag lenen. Op die manier haal je jouw kantoor écht in huis om comfortabel en gefocust te kunnen werken. Kies als thuiswerkplek bij voorkeur ook een plek in je huis waar je ongestoord kunt werken, maar waar ook voldoende natuurlijk licht is. Dat houdt je effectief.

thuiswerken tips werkplek

Plan je dag van tevoren en neem korte pauzes

Niemand kan thuis non-stop gefocust werken. Zeker niet als je kleine kinderen hebt of een partner hebt die ook thuiswerkt. Streef daar ook niet naar. Slimme thuiswerk-tip: werk in korte sprints en plan deze vooraf. Dit houdt je doelgericht en zo verricht je meer werk zonder erin te verdrinken. Met een app als Trello of Todoist (gratis voor Android en iOS en je computer) hou je het overzicht.

Ook belangrijk: neem tussen de sprints een minuut of tien pauze. Ga tussen de middag vooral naar buiten. Zo ben je er letterlijk even ‘uit’. Extra fris de werkdag hervatten? Verzorg een gezonde lunch voor jezelf. Dat is meteen iets om naar uit te kijken in de ochtend. Perfect om daarna bijgetankt weer in de middag aan het werk te gaan.

Thuiswerk-tip: de sleur doorbreken

Is de sleur al voorbijgekomen? Je bent écht niet de enige bij wie dit na een tijdje thuiswerken optreedt. Je doorbreekt de sleur op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door een wandelchallenge voor kantoor te organiseren. Het team dat de meeste meters maakt, wint. Of start met een thuiswork-out. Matje klaar? Sporten maar! Zo begin je fris aan je werkdag in plaats van dat je wéér vanuit je bed en de ontbijttafel aan je werkdag begint.

Zorg voor een goede verbinding

Zonder goed internet is thuiswerken geen doen. Zeker niet als je ook moet videobellen of bestanden moet uploaden naar de gemeenschappelijke online werkruimte. Een snelle, stabiele verbinding is met thuiswerken daarom onmisbaar. Een goede thuiswerktip: kijk hoe je het thuisnetwerk kunt verbeteren. Bijvoorbeeld met een wifi versterker van T-Mobile: Wifi Plus.

Het handige daaraan? Je hoeft geen kabels te trekken om toch overal in huis snel internet te hebben. Met Wifi Plus maak je namelijk een mesh-netwerk. Verschillende draadloze ontvangers verspreiden het signaal en zorgen zonder snelheidsverlies voor de best mogelijke verbinding.

Heb vrede met een lagere productie

Thuiswerken, het klinkt als iets comfortabels. Maar het is niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet als het thuis hectisch is met bijvoorbeeld kinderen. De beste tip om te thuiswerken met kinderen? Heb er vrede mee dat je minder kunt doen dan normaal. Stel je verwachtingen bij om niet over te lopen. Soms is het niet realistisch om dezelfde productie als altijd te draaien. En, niet onbelangrijk, communiceer dit ook duidelijk met je werk. Je bent écht niet de enige die in het thuiswerkschuitje zit.

Ervaringen delen

Begint het thuiswerken met kinderen (of zonder) zijn tol te eisen? Deel dit met je partner en je werk. Dat lucht op. Behoefte aan een extra gesprek? Op de T-Mobile Community kun je altijd je ei kwijt en je ervaringen uitwisselen. Wie weet hou je er nog meer handige tips om thuis te werken met kinderen aan over!

Deel dit artikel