Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Over tien jaar bestel jij een vliegende auto van Uber

28-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
28-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is het vervoersmiddel dat je in vrijwel elke futuristische film terugziet: de vliegende auto. Uber maakt die filmbeelden nu werkelijkheid. Het bedrijf heeft een plan gepresenteerd waarin het deze toekomst voorziet. De bijbehorende tijdsspanne? Het moet al binnen vijf jaar kunnen, en over tien jaar moeten de vliegende auto’s wereldwijd beschikbaar zijn.

Of het vervoersmiddel echt een vliegende auto gaat worden, is echter nog wel de vraag. Uber heeft niet gespecificeerd in wat voor vervoersmiddel we ons moeten gaan verplaatsen. Het enige wat Uber daar grofweg over zegt, is dat ze geschikt moeten zijn voor VTOL: vertical take-off and landing. De vliegtuigen moeten dus verticaal kunnen opstijgen en landen.

Ook moeten er verschillende plekken komen waar deze vliegtuigen zich kunnen verzamelen. In tegenstelling tot een taxi – de normale tak van het bedrijf – kunnen ze mensen immers niet recht voor hun deur oppikken. Maar het voordeel is wel dat een vliegtuig geen last heeft van de gebouwde infrastructuur waar we normaal met onze auto’s al zoveel op vaststaan: de asfaltweg. Verder is er ook een overeenkomst tussen de vliegtuigen en de auto’s. Net zoals de taxi’s van Uber moet je ze met een app kunnen bestellen. En net zoals de auto’s moeten ze op termijn in staat zijn om zelfstandig van A naar B te vliegen.

Deel dit artikel