Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Tiener bouwt consumentendrone die sneller dan 100 km/u kan vliegen

21-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

George Matus vliegt al sinds zijn elfde met drones. Op zijn zestiende was hij professioneel droneracer en nu, op zijn achttiende, wil hij zijn eigen drone op de markt brengen.

Dat is een opvallende stap, want de dronemarkt is al behoorlijk verzadigd. Teal, het bedrijf van Matus, heeft echter een drone ontwikkeld die meer kan dan de beschikbare producten van de concurrentie. Zo kun je ‘m eenvoudig besturen met je iPhone, 4K-video opnemen én snelheden van meer dan 100 kilometer per uur halen.  

Matus heeft het eindproduct nog niet klaar, maar beschikt wel over een vliegend prototype. De sensoren en camera moeten echter nog geïmplementeerd worden. Dat moet wel goedkomen, want Teal wil een super krachtige computer van NVIDIA gebruiken om de drone via kunstmatige intelligentie steeds slimmer te laten vliegen.

De tiener hoopt dat zijn drone de interesse wekt van externe ontwikkelaars, die eigen toepassingen voor de drone kunnen ontwikkelen. De drone is vanaf nu te reserveren voor 1299 dollar in de VS en als de ontwikkeling volgens plan verloopt, dan worden de eerste exemplaren geleverd voor de kerst van 2016. Begin volgend jaar moet hij dan ook echt op de markt komen.

Deel dit artikel