Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Vakantie in eigen land? Met deze tips wordt jouw staycation een succes

14-07-2020 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
14-07-2020 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

De vakantieperiode is aangebroken, maar niet iedereen kiest er voor om naar het buitenland te reizen. Dat zegt natuurljk niets: vakantie in eigen land, of zelfs in je eigen huis/tuin/balkon kan ook een hoop goeds doen. Zo kun je toch even bijkomen van die drukke – en bijzondere – periode van de afgelopen tijd om weer opgeladen te beginnen ná je welverdiende vakantie.

Zó pak je dat aan:

Maak een lijstje met vakantiemuziek

Was je van plan om richting een Spaanstalige stad te gaan? Dan kan een lijstje met Spaanse nummers waarbij jij je heupen lekker los kunt wiegen natuurlijk niet ontbreken. Kom helemaal in de Spaanse (of Franse, Portugese, Italiaanse) sferen en zet een lekker muzieklijstje aan.

Met Deezer gaat makkelijk: creëer een nieuwe afspeellijst, kies een thema qua muziek en vul de lijst hiermee. Of ga op zoek naar een bestaande afspeellijst, de kans is groot dat deze al bestaat.

Maak een gerecht uit jouw favoriete vakantieland

Wat doe je graag als je op vakantie in een ander land bent? Juist, eten natuurlijk. En het liefst slaan we de bekende namen dan over om écht te kunnen genieten van het land en de cultuur. Gelukkig kun je dit thuis ook gewoon toepassen. Maak Spaanse tapas, paella, kies voor een Franse uiensoep, ga voor Mexicaanse fajita’s of echte Italiaanse pizza’s.

Bestel een fancy diner

Als je van koken houdt, is je uitsloven in de keuken natuurlijk een goed idee. Maar voor degenen die liever voor zich laten koken, is er natuurlijk ook een oplossing. Ga thuis ‘uit eten’ en bestel een fancy diner bij een restaurant. Wat je ook kunt doen: je boodschappen bestellen bij Crisp, dan weet je zeker dat je de juiste producten in huis krijgt. Alles hier is biologisch, vers én gezond.

Kamperen in de tuin

Misschien klinkt dit vooral leuk voor kinderen, maar ook voor jezelf is dit genieten geblazen. Als je de gelukkige eigenaar van een tuin bent, dan mag deze activiteit niet ontbreken tijdens jouw staycation. Want hoe kun je dat vakantiegevoel beter creëren dan door te slapen in een tentje? Dat is nog eens hartstikke romantisch ook.

Ga een avondje uit

Helaas moeten we het echte avondje uit nog even uitstellen, maar ook thuis kun je er natuurlijk een mooie avond van maken. Bezoek bijvoorbeeld een Broadway Show, gewoon vanaf je eigen bank! Je streamt jouw favoriete Broadway-hit via BroadwayHD. Meer fan van films? Ook die zijn natuurlijk gewoon te streamen. Kijk bijvoorbeeld eens op Cinetree voor de mooiste arthouse films.

Maak zelf cocktails

Tijdens een vakantie drink je vast wel eens een lekkere cocktail, of ander lekker drankje. Je bent tenslotte op vakantie om een beetje te genieten, toch? Haal de ingrediënten voor een lekkere cocktail in huis, of kies voor een nét iets specialere wijn. Wat dacht je van een lekkere rosé of een oranje wijn? Een drankje dat dit seizoen sowieso niet mag ontbreken.

Spa dag

Als je even tijd nodig om nou écht ultiem te ontspannen, dan hoort daar natuurlijk ook een spa dag bij. Langzamerhand gaan de sauna’s en massagesalons weer open en is het natuurlijk mogelijk om hier een behandeling te boeken, maar je kunt het ook gewoon dichtbij huis houden. Haal lekkere scrubs, maskertjes en crèmes in huis en ga zelf helemaal los. Nu je partner nog even lief aankijken voor die massage.

Lees een vakantieboek

[related_article id=”13991″]Iets wat je waarschijnlijk voornamelijk doet als je op vakantie bent: lezen. Waarom gebeurt dat eigenlijk niet als je gewoon thuis bent? Omdat er dan andere dingen belangrijker zijn, waarschijnlijk. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet eens meer met boeken te slepen, mocht je buiten de deur van je boek willen genieten. Met een e-reader heb je al je favoriete boeken altijd bij de hand.

Laat die zelfhulpboeken even voor wat het is, maar kies dit keer juist voor een heerlijk vakantieboek.

Eentje waarin je je compleet kunt laten meeslepen, wedden dat het voelt alsof je op vakantie bent?

Wandelroutes

Wil je toch echt even je huis verlaten? Begrijpelijk. Wat dacht je van een mooie wandeling door de prachtige Nederlandse natuur? Met een beetje geluk krijgen we ook deze zomer met warme temperaturen te maken, en kun je er dus lekker op uit. Gebruik bijvoorbeeld de app van Route.nl om een mooie route uit te stippelen die je kunt wandelen of volg de natuurroutes van natuurmonumenten met de Natuur Routes app.

Maak plannen voor een volgende vakantie

Tot slot een tip om de voorpret voor je volgende vakantie alvast aan te wakkeren: maak plannen voor je volgende trip! Hopelijk is er tegen die tijd weer meer mogelijk qua vakantie. Ga op zoek naar een mooi vakantieland dat je nog wilt bezoeken en zoek hier alvast de nodige informatie voor uit. Ook leuk: zoek via Instagram, Pinterest of Google Maps alvast naar leuke plekjes. Succes gegarandeerd.

Deel dit artikel