Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

TraffickCam laat je meehelpen met het ontdekken van mensensmokkel

27-06-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
27-06-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

We hebben het er niet graag over, maar mensensmokkel is ook in Europa een serieus probleem. Met TraffickCam wordt er aandacht gevraagd voor de huidige situatie, maar tegelijkertijd is het een app tegen mensensmokkel.

Wat veel mensen niet weten, is dat je al kunt helpen met het fotograferen  van je hotelkamer tijdens je volgende citytrip. Wanneer je TraffickCam installeert, kun je vier foto’s van je hotelkamer doorsturen, inclusief de naam en locatie van het hotel. Deze foto’s worden toegevoegd aan een enorme database, zodat ze gekoppeld kunnen worden aan foto’s die opduiken van mensensmokkel.

“Elke dag worden er honderden foto’s op internet gezet van slachtoffers van mensensmokkel, vaak in een hotel”, aldus ontwikkelaar Abby Stylianou. “De app zorgt ervoor dat we kunnen identificeren waar de slachtoffers zich nu bevinden of waar ze geweest zijn. Dat helpt bij het veroordelen van de smokkelaars.”

TraffickCam heeft op dit moment 1,5 miljoen foto’s verzameld. Op basis van die informatie kunnen complete smokkelroutes worden blootgelegd. TraffickCam is te gebruiken via iOS, Android en je browser, dus wil je zelf een steentje bijdragen, download de app dan nu.

Deel dit artikel