Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

De trailer van de film Morgan is gemaakt door een supercomputer

05-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Afgelopen week ging de film Morgan in première. De thriller-horrorfilm gaat over Morgan, een menselijke supercomputer die door zijn makers vanwege haar intelligentie als te gevaarlijk wordt gezien. Daarom wordt besloten dat de supercomputer uitgeschakeld moet worden, maar Morgan zelf vindt dat natuurlijk niet zo’n goed idee.

Maar wat misschien nog wel een beetje enger is, is dat de trailer van de film is gemaakt door… een supercomputer. Watson van het computer- en technologiebedrijf IBM heeft de film namelijk geanalyseerd. Dat deed het op verzoek van 20th Century Fox, dat de film uitbrengt.

Polygon schrijft dat IBM Watson eerst geleerd moest worden wat angst nou eigenlijk is. Daarvoor moest de computer naar honderd klassieke horrorfilms ‘kijken’. Door die te analyseren en patronen te ontdekken, kan hij zijn eigen definitie van angst maken. Watson keek daarbij onder andere naar wat er op beeld gebeurde, welk geluid er te horen was en hoe die twee elkaar ondersteunden.

Daarna kon Watson de film analyseren. Daaruit kwamen verschillende spannende momenten, die voor de trailer aan elkaar werden gemonteerd. In de onderstaande video is de trailer te zien en leggen filmmakers en medewerkers van IBM uit hoe die tot stand is gekomen. En zeg nou zelf: hij is best wel eng, toch?

Deel dit artikel